top of page
SOMMER gir halv pris nye medlemmer-2.jpg
"Vi i HBF er opptatt av å ta vare på våre medlemmer, og har tatt på oss jobben å være tydelig stemme for meromsorgsfamilier. Vi trenger deg, og du trenger felleskapet vi tilbyr"

Annette Jensen, Leder HBF

Årets pårørendekommune

Kjenner du til en kommune som er spesielt god i pårørendearbeid? I så fall, da må du nominere den til å bli årets pårørendekommune 2019.

Handikappede barns boreldreforening vet det foregår mye bra ute i landets kommuner. For vår del er det viktig å løfte opp og frem de gode historiene og erfaringene. Vi er derfor stolte over å være med i juryen som skal være med på å kåre årets kommune til å motta pårørendeprisen 2019.

Familier i særstilling Pårørendearbeidet ovenfor familier med handikappede barn er viktig, og godt arbeid understøtter barnets rett til å være barn. Barn med behov blir ofte sett av kommunene som brukere, pasienter og relasjonene med pårørende bærer preg av dette. I familiene er det mange pårørende, det være seg både foreldre, søsken m.fl.

For å kunne stå i en tøff meromsorg i familiehjemmet, både kort og langsiktig, er det viktig med gode relasjoner og at tilbudet fra samfunnet blir utviklet etter de enkeltes behov. Vi vil derfor spesielt oppfordre å nominere kommuner som er flinke på å utvikle tilbud.

Tredje gang I år er det tredje gang kåringen av årets pårørendekommune skal kåres. Helseminister Bent Høie deler ut prisen for Årets Pårørendekommune på Quality Hotel Residence i Sandnes 25. september under Pårørendekonferansen.

Selve prisen er en sjekk på 10.000 kroner og et spesialdesignet grafisk trykk. Tidligere er det Asker og Ålesund kommune som har gått av med seieren. Nominasjonsprosessen varer til 20. august.

Nå står en ny utdeling for tur Dette er hovedkriteriene:

  1. Systematisk arbeid for pårørende med tydelige planer for arbeidet.

  2. Samarbeid innad i kommunen og utad til lag og organisasjoner i kommunen når det gjelder pårørendetiltak.

  3. Involvering av pårørende.

Med i juryen er KS, HBF, PIO, BarnsBeste, Napha, Mestring.no, Pårørendealliansen, NKS-Veiledningssenteret for pårørende i Nord-Norge og Pårørendesenteret.

Ønsker du å nominere en kommune? Din nominasjon kan gjøre en forskjell for din kommune. Bruk 5 minutter på å fylle ut nominasjonsskjemaet på http://bit.do/nominere

Bli med på pårørendekonferansen Informasjon om konferansen, program og påmelding finner du på http://parorendeprogrammet.no/pårorendekonferansen-2019

0 visninger
Selma og Trine.jpg

SØKER DU ETTER NOEN DU KAN LENE DEG PÅ?

logosymbol_hvit
MELD DEG PÅ VÅRT NYHETSBREV!

Meld deg på nyhetsbrevet slik at du ikke går glipp av viktige saker!

Takk for din påmelding!

Artboard 1.png

Ring Oss

(+47) 24 10 24 00

Send E-post

Besøk Oss

bottom of page