top of page
Annette Jensen
"Vi i HBF er opptatt av å ta vare på våre medlemmer, og har tatt på oss jobben å være tydelig stemme for meromsorgsfamilier. Vi trenger deg, og du trenger felleskapet vi tilbyr"

Annette Jensen, Leder HBF

Barna er tapere når skoleskyssen svikter

Våre medlemmer bruker masse unødvendig tid på tjenester som det offentlige ikke evner å organisere. Skoleskyss er en gjenganger og barna er taperen. – Konsekvensene den dårlig fungerende skolekjøringen har for mitt barn og meg er en hverdag som er fylt med uforutsigbarhet og stress, sier Maj Lehn – mamma til Hailey Sophie (14).

Omtrent daglig mottar HBF henvendelser fra fortvilte foreldre rundt om i landet som opplever en skoleskyssordning som ikke fungerer.

– HBFs erfaring er at skyss av våre barn svært ofte blir nedprioritert, både av ansvarlige myndigheter og av taxiselskapene. Dette er en kamp våre tillitsvalgte i HBF aldri vil slutte å bekjempe, sier HBF-leder Annette Jensen.

Maj Lehn er en av mange foreldre som daglig erfarer skoleskyss som et problem. Maj bor i Trondheim og er helt avhengig av at skyssordningen fungerer, for at hun skal kunne stå i arbeid. Det er ikke enkelt.Sjåfører tar andre turer – Skolekjøring har for oss ikke fungert særlig bra. Uavhengig av hvor mye tilbakemelding vi har gitt, har vi ikke opplevd noe særlig bedring. En del av problemene vi opplever rundt skolekjøring er blant annet biler som ikke dukker opp. Biler som leverer på feil adresse. Sjåfører som ikke sikrer barnet forsvarlig i bilen. Sjåfører som ikke dukker opp på jobb eller velger å ta andre turer i stedet for å ta skolekjøringen barnet står på.


Skaper stress for alle – Konsekvensene denne dårlig fungerende skolekjøringen har for mitt barn og meg er en hverdag som er fylt med uforutsigbarhet og stress. – Det bør være en stor skam for myndighetene og for de som skal gi et godt tilbud. At det ikke har fungert over så lang tid, har ført til at det er spesielt en gruppe som blir de største taperne det er barn med store utfordringer, sier Maj.


Stjeler tid – Det har blitt ekstremt mange timer. I flere perioder har det vært daglige samtaler både til skolekjøring, kommune og skole. Vi opplever at det er oss foreldre som blir stående som bindeleddet mellom alle instanser som skal sørge for at tilbudet fungerer. HBF for inn historier fra medlemmer over hele landet som forteller om skoletransport som ikke fungerer. Alle barn har krav på en trygg og forsvarlig skolevei.

142 visninger
Wheelchair on the Beach_edited.jpg

SØKER DU ETTER NOEN DU KAN LENE DEG PÅ?

Logopakke-12_edited.png
MELD DEG PÅ VÅRT NYHETSBREV!

Meld deg på nyhetsbrevet slik at du ikke går glipp av viktige saker!

Takk for din påmelding!

Artboard 1.png

Ring Oss

(+47) 24 10 24 00

Send E-post

Besøk Oss

bottom of page