top of page
Annette Jensen
"Vi i HBF er opptatt av å ta vare på våre medlemmer, og har tatt på oss jobben å være tydelig stemme for meromsorgsfamilier. Vi trenger deg, og du trenger felleskapet vi tilbyr"

Annette Jensen, Leder HBF

Er du kommende ordfører og ambassadør for HBF?

Oppdatert: 31. jul. 2023

Vi ønsker å finne nye venner. Hvert fjerde år byttes store deler av kommunestyrene ut og nye ordførere blir valgt. Vi har nettopp sendt ut flere hundre pakker med boka Tung tids tale, av Olaug Nilsen. Fordi vi ønsker å opplyse og gi kunnskap. Innsikt gir styrke.

Det å stille til valg betyr også vilje til å ta ansvar. Rett før ferien sendte vi ut en e-post til alle lokalpolitikere vi kjenner til og har siden hatt det travelt med å pakke bøker for at kommende folkevalgte skal få kunnskap om livene våre medlemmer lever. I år er vi 35 år og ønsker å feire Etter valget i september vil hver og en kommune måtte finne ut hvem som blir ny ordfører. Dette vil være den øverste lederen for kommunen og den som har det overordnede ansvaret for våre familier i kommunen. Gang på gang får vi beskjed om at ikke alt er greit i kommunen. Noe annet kan en jo nesten ikke forvente. Liv som leves vil aldri gå helt på skinner. Livene våre familier lever er i mindre grad enn andre på skinner. Noen ganger sporer de helt av, og da er det viktig at kommunen står klar. Det er derfor viktig å ha venner. Venner som har lest og tenkt. Som kjenner seg igjen i beskrivelsene våre medlemmer forteller. Som kan ta ansvar og brette opp ermene når det trengs. Skulle du enten være eller kjenne en som er toppkandidat og mot formodning, ikke ha mottatt tilbudet om boka, er det ennå ikke for sent. Vi deler ut så lenge lageret rekker. Vi vil feire med deg, at du tar ansvar, og vil lytte til oss.


Snakk med pårørende i kommunen

I disse dager pågår valgkampen rundt om. Lokale engasjerte mennesker popper opp med partilogoen på brystet og gjør seg lekre. Det deles ut drops, klistremerker og alskens for å få oppmerksomhet. Våre familier trenger ikke karameller eller valgflesk. De trenger engasjerte og lyttende politikere.


Første steget er å ta i mot en gave fra oss. Neste steg er å invitere lokale familier for å lytte på de. Dette er familier som har et langvarig forhold til kommunen og trenger å bli hørt, direkte. Ikke via administrasjonen. Alle kommuner er lovpålagt å ha et råd for mennesker med funksjonshindring. Disse rådene blir oppnevnt av de folkevalgte som velges i høst. Det er for oss selvsagt at rådene har representasjon av foreldre som står i meromsorgsoppgaver og at rådene aktivt brukes for å diskutere tilbudet i kommunen. 2 av 3 råd får er ikke i dialog før innstilling foreligger I 2022 gjennomførte Telemarksforskning og Proba Samfunnsanalyse en kartlegging om "erfaringer med lovpålagte organ for medvirkning" Her er å lese at bare 1/3 av rådsledere blir involvert før administrasjonen har laget sin innstilling til vedtak. Som folkevalgt har en et ansvar for å se til at saker som en skal avgjøre er drøftet med de det gjelder. Da er det viktig å både se til at rådets medlemmer har representasjon fra familier hvor meromsorg er en del av hverdagen. Det er også viktig at en gir rammebetingelser for disse familiene til å engasjere seg. Det er de som vet hvor skoen trykker. Kommunen har ansvar for å se til at sakene de skal behandle har medvirkning. Det innebærer å se til at familiene blir hørt og at minimum rådet for funksjonhemmede i kommunen har et eller flere medlemmer hvor det er barn under 18 år som er representert. Ordfører har her et særskilt ansvar for å få til at en blant kommunens tjenestemottakere av det være seg avlastning, støttekontakt, spesialpedagogikk får opp navn som kan bidra. Vi tar i mot med åpne armer.

Trenger flere familier som medlemmer HBF er et treffsted for alle familier. Vi har eksistert i nå 35 år, og har betydelig kompetanse i både likepersonsarbeid og dialog. Vi har medlemmer over hele landet, fra sør til nord. Vi ønsker enda flere medlemmer. I høst vil nye familier som melder seg inn vil være fullverdige medlemmer til halv pris. Det er viktig for oss, da familiene i høst vil kunne være fremtidige talspersoner for den kommunen som snart får nytt kommunestyre.


Er du familie og vurderer å bli medlem, vet du hva du har å gjøre.


Det er lov å dele Handikappede barns foreldreforening er tilhenger av alle former for deling av våre saker. I menylinja under finner du delingsknapp for sosiale medier. Kjenner du ordførerkandidaten i bygda di, tagg han gjerne og utfordre han eller henne om de har lest Tung tids tale. Tag gjerne også noen du mener bør bli medlem hos oss.
304 visninger
Wheelchair on the Beach_edited.jpg

SØKER DU ETTER NOEN DU KAN LENE DEG PÅ?

Logopakke-12_edited.png
MELD DEG PÅ VÅRT NYHETSBREV!

Meld deg på nyhetsbrevet slik at du ikke går glipp av viktige saker!

Takk for din påmelding!

Artboard 1.png

Ring Oss

(+47) 24 10 24 00

Send E-post

Besøk Oss

bottom of page