top of page
Annette Jensen
"Vi i HBF er opptatt av å ta vare på våre medlemmer, og har tatt på oss jobben å være tydelig stemme for meromsorgsfamilier. Vi trenger deg, og du trenger felleskapet vi tilbyr"

Annette Jensen, Leder HBF

Fylkesmannen opphever Risør kommunes vedtak

Fylkesmannen opphever Risør kommunes vedtak i Ibsen-saken fordi den ikke er tilstrekkelig opplyst. Ibsen er et av HBFs medlemmer som opplever å stange hodet inn i den kommunale veggen.

Elin J. Langdahl

Leder av Handikappede barns foreldreforening er glad for henvisning til FNs Barnekonvensjon

Karl Haakon Sævold

Nestleder Karl Haakon Sævold er tydelig på at nå må en snakke om løsninger sammen.

Leder i Handikappede barns foreldreforening (HBF), Elin J. Langdahl, sier det er gledelig å se at fylkesmannen viser til FNs barnekonvensjon artikkel 3 om barns rett til å uttale seg i saker som angår dem i sitt vedtak. Hun minner samtidig om at det er kommunen som er den profesjonelle parten i denne saken.

Nå er det tid for dialog og løsninger for barnas beste HBF-nestleder og styreleder i stiftelsen SOR, Karl Haakon Sævold, sa i et intervju med Aust-Agder Blad at han reagerte sterkt på hvordan Janne Ibsen og familiens situasjon er håndtert av Risør kommune. – I alle slike saker er det nødvendig med god og konstruktiv dialog mellom tjenestemottakere og tjenesteytere, sa Sævold.

– Fylkesmannens vedtak er et klart signal til Risør kommune. Nå må kommunen ta ansvar for skikkelig dialog, opplyse saken og sørge for at et nytt vedtak møter familiens behov og har god kvalitet som skaper trygghet og forutsigbarhet, sier Sævold.

Familien ønsker å være en vanlig familie Barna til Ibsen har i dag hjemmeskole, og har et omfattende og betydelig tilsynsbehov. -Fylkesmannens opphevelsesvedtak viser i tydelighet at nå plikter kommunen å gjøre en god jobb, være ydmyke for Ibsens situasjon og gi et tilbud som fungerer. Det er avgjørende at kommunen bidrar til å finne en snarlig løsning, i tråd med mors ønsker, og at de ansvarlige tar initiativ til en konstruktiv dialog. Familiens liv må nå få anledning til å normaliseres. De må få være en vanlig familie, sier Langdahl

Samtidig berømmer hun tidligere stortingsrepresentant Freddy de Ruiter for sitt engasjement i saken. I møtet med kommunen og det offentlige er det ofte viktig og nødvendig å ha en likeperson som kan se muligheter og løsninger.

25 visninger
Wheelchair on the Beach_edited.jpg

SØKER DU ETTER NOEN DU KAN LENE DEG PÅ?

Logopakke-12_edited.png
MELD DEG PÅ VÅRT NYHETSBREV!

Meld deg på nyhetsbrevet slik at du ikke går glipp av viktige saker!

Takk for din påmelding!

Artboard 1.png

Ring Oss

(+47) 24 10 24 00

Send E-post

Besøk Oss

bottom of page