top of page
Annette Jensen
"Vi i HBF er opptatt av å ta vare på våre medlemmer, og har tatt på oss jobben å være tydelig stemme for meromsorgsfamilier. Vi trenger deg, og du trenger felleskapet vi tilbyr"

Annette Jensen, Leder HBF

Høring Nordahlutvalget

Etter en omfattende runde internt i organisasjonen har vi nå avlevert høringssvaret på ekspertutvalgets rapport “Inkluderende fellesskap for barn og unge” (Nordahlutvalget). HBF ønsker å vektlegge foreldreperspektivet i opplæringsansvaret og mener at retten til spesialpedagogisk undervisning ikke kan tas bort uten at det er nærmere utredet.

Handikappede Barns Foreldreforening (HBF) ønsker et mangfoldig samfunn basert på inkludering, likestilling, likeverd og deltakelse for alle. Alle skal ha samme mulighet til å ta utdanning og delta i arbeids- og samfunnsliv.

HBF er en diagnoseuavhengig forening, og har en stor spennvidde blant våre medlemmer. Høringssvaret tar utgangspunkt i at de aller fleste av våre medlemmer tilhører kategorien som har behov for varig og omfattende individuell tilrettelegging.

HBF mener at den ordinære skolen skal være for alle. Vi vil ha vilje til og konkrete tiltak for inkludering, samt fokus på å utvikle kunnskap og kompetanse for både arbeidsliv, sosial deltakelse og samfunnsdeltakelse ellers, i en inkluderende fellesskole.

Samtidig erkjenner vi at foreldre likevel velger et spesialtilbud, spesielt fordi alternativet kan være lite tilpasset undervisning, sosial isolasjon og opplevelse av å komme til kort i nærskolen. Foreldrenes valg indikerer at det er godt stykke igjen før fellesskolen har tilstrekkelig erfaring og omsorgskompetanse til å yte god opplæring for alle barn.

HBFs høringssvar finnes på Utdanningdirektoratets nettsider (https://hoering.udir.no/Uttalelse/v2/87d19cf1-0a97-4fd9-95a0-b087dd589b0c)

2 visninger
Wheelchair on the Beach_edited.jpg

SØKER DU ETTER NOEN DU KAN LENE DEG PÅ?

Logopakke-12_edited.png
MELD DEG PÅ VÅRT NYHETSBREV!

Meld deg på nyhetsbrevet slik at du ikke går glipp av viktige saker!

Takk for din påmelding!

Artboard 1.png

Ring Oss

(+47) 24 10 24 00

Send E-post

Besøk Oss

bottom of page