top of page
Annette Jensen
"Vi i HBF er opptatt av å ta vare på våre medlemmer, og har tatt på oss jobben å være tydelig stemme for meromsorgsfamilier. Vi trenger deg, og du trenger felleskapet vi tilbyr"

Annette Jensen, Leder HBF

Hvor er regjeringen for våre familier?

Lønnsoppgjøret i år er historisk. Pensjonistene får pensjonsøkning på over 8 prosent. Imens står familier med barn med funksjonshemming og store behov igjen med smuler og får bare 2,6 prosent økt støtte.


TV2 kunne i vinter berette om familien i Johannessen i Beiarn, som fikk 283 kroner mer i måneden. Siden i fjor høst har renta økt, levekostnadene økt, men regjeringen har ikke gitt disse, eller andre meromsorgsfamilier, særlig mer å rutte med i sitt forslag.

Regjeringen har foreslått å øke satsene for grunn- og hjelpestønad i revidert budsjett med bare 2,6 prosent.

- Det er et svik mot våre familier, våre medlemmer merker dyrtiden som alle andre, uttaler Annette Jensen - leder Handikappede barns foreldreforening og fortsetter: Når pensjonistene får løft, hvorfor skal ikke regjeringen gi samme løft til vår gruppe. Betyr ikke familiene som står i tøff meromsorg like mye for regjeringen? Hjelpestønad er en ytelse som kan gis ved behov for langvarig privat pleie og tilsyn på grunn av varig skade, sykdom eller funksjonsnedsettelse. Dette gjelder ca 34 tusen familier hvor 29 tusen har forhøyet sats. Familienes kostnader følger prisutviklingen i samfunnet og ytelsen har historisk etterslep som på ingen måte ble tatt igjen i statsbudsjettet. Prisstigningen i samfunnet gjelder også for våre familier

Grunnstønad er en annen ytelse som skal dekke merkostnader knyttet til det å leve med en funksjonshemming. Også denne har samme manglende prisutvikling. Våre familier trenger å få et reelt løft, da kan de ikke avspises med smuler.


142 visninger
Wheelchair on the Beach_edited.jpg

SØKER DU ETTER NOEN DU KAN LENE DEG PÅ?

Logopakke-12_edited.png
MELD DEG PÅ VÅRT NYHETSBREV!

Meld deg på nyhetsbrevet slik at du ikke går glipp av viktige saker!

Takk for din påmelding!

Artboard 1.png

Ring Oss

(+47) 24 10 24 00

Send E-post

Besøk Oss

bottom of page