top of page
Annette Jensen
"Vi i HBF er opptatt av å ta vare på våre medlemmer, og har tatt på oss jobben å være tydelig stemme for meromsorgsfamilier. Vi trenger deg, og du trenger felleskapet vi tilbyr"

Annette Jensen, Leder HBF

Ikke rør hjelpemidlene våre

Handikappede barn risikerer å få et vesentlig dårligere tilbud i fremtiden. De kan oppleve å ta til takke med gåhjelpemidler som ikke er godt nok tilpasset.

Regjeringen foreslår å endre ansvaret for hjelpemidler som rullatorer og trappeheiser fra stat til kommune kan fremtiden til unge funksjonshemmede bli kommuneøkonomiens offer. Forslaget innebærer å flytte det økonomiske ansvaret for enkle hjelpemidler til hver enkelt kommune. Det er ikke gjort unntak for hjelpemidler til barn!

Alle barn er barn. God tilgang til riktig hjelpemiddel er et premiss for å kunne ha en fri barndom. Under rullatoroversikten til dagens NAV finner en mange hjelpemidler som er kjente for barn med ulike former for bevegelseshemning.

Dagens ordning gjør at pris i liten grad er med i valget av hjelpemiddel, det er funksjonen som er i hovedsetet. Et barn i vekst vil gjennom årene ha hyppige skifter av utstyr for å ha riktig størrelse. En vil da fort komme i den situasjon at kommunen velger et hjelpemiddel som barnet “kommer til å vokse inn i” i stedet for et som er optimalt.

Skal barn ha lik mulighet uavhengig av hvor i landet de er bosatt, kan ikke kommunene få ansvaret. Da vil det ikke barnas behov som har førsteprioritet, det vil være kommuneøkonomien som avgjør. Barn trenger riktig utstyr til rett tid.

Handikappede barns foreldreforening forventer derfor at Stortinget følger opp og beholder hjelpemidlene i folketrygden. På den måten kan alle barn få lov til å leve og ha drømmer om når jeg blir stor (se videoen under).


0 visninger
Wheelchair on the Beach_edited.jpg

SØKER DU ETTER NOEN DU KAN LENE DEG PÅ?

Logopakke-12_edited.png
MELD DEG PÅ VÅRT NYHETSBREV!

Meld deg på nyhetsbrevet slik at du ikke går glipp av viktige saker!

Takk for din påmelding!

Artboard 1.png

Ring Oss

(+47) 24 10 24 00

Send E-post

Besøk Oss

bottom of page