top of page
SOMMER gir halv pris nye medlemmer-2.jpg
"Vi i HBF er opptatt av å ta vare på våre medlemmer, og har tatt på oss jobben å være tydelig stemme for meromsorgsfamilier. Vi trenger deg, og du trenger felleskapet vi tilbyr"

Annette Jensen, Leder HBF

Løvepappaene

Løvemammaene oppsto som et fenomen i pleiepengedebatten på Stortinget høsten 2017. Siden den gang har de blitt tydelige med både egen snap, insta og face konto. I profilerte politikere tok til orde for argumentene fra mødre til barn med store hjelpebehov. Men er det bare mødrene?

Sommeren 2018 er tiden da pappene tar over. Ikke bare har vi forsynt oss grådig av foreldrepermisjonen. Vi tar like godt over Løvemammaene under deres Pappa uke. Det er viktig å vise frem at disse barna har en far også. Ikke bare mor. Vi har i utgangspunktet et av verdens mest likestilte samfunn, men når det gjelder foreldrerollen til barn med nedsatt funksjonsevne lever mange i villfarelsen om at mor tar det tradisjonelle omsorgsansvaret nesten alene.

Ring mor I møtet med det offentlige, det være seg sykehus, NAV og kommune, er det forbausende mange mødre som først blir kontaktet om det er spørsmål. I barnehagen hadde de gulet ut telefonnummer til den som skulle ringes opp først, og i 9 av 10 tilfeller sto mor gulet ut.

Om det er valgt spesielt, eller om det er et produkt av samfunnets uskrevne regler vites ikke. Men det er åpenbart at det er behov for at en legger gammeldagse kjønnsrollemønster bak seg.

Snakk med far Mange mødre har erfaringer om fedre som er distanserte, ikke like delaktige som mor gjerne ønsker. Dette kan muligens forklares i kjønnsrollemønster, men en viktig forutsetning er at de som jobber med barna er bevisst ansvaret. I stedet for å ringe mor, hva med å snakke med far? Uoppfordret. Utfordre far til å mene og si noe på vegne av barnet.

Mange fedre har like stor kunnskap om barnet som mor, men uten at de blir spurt, vil mor fort oppleve et “eneansvar”. Gjentar historiene seg ofte nok, vil det bli en selvoppfyllende profeti.

9 av 10 er kvinner Sosiale medier forteller sannheten. Ikke bare for Løvemammaene, men også for Handikappede Barns Foreldreforening. Av personer som følger med, trykker like og deler er det nær 90 prosent kvinner. Hvorfor er det slik, i 2018?

Ekte mannfolk deltar Pappaer, vær ekte mannfolk. Tør å trykke like og del. Vis for offentligheten at du og er engasjert i barna. Våre barn fortjener ekte fedre, som våger å stå opp og frem. Taler våre barns sak. Vi gjør det for at våre barn får ta del i det samfunnet vi ønsker. Snakker både mamma og pappa med hver sin stemme, høyt. Ja da, må noen høre oss!

Håvard Ravn Ottesen – hro@hbf.no

17 visninger
Selma og Trine.jpg

SØKER DU ETTER NOEN DU KAN LENE DEG PÅ?

logosymbol_hvit
MELD DEG PÅ VÅRT NYHETSBREV!

Meld deg på nyhetsbrevet slik at du ikke går glipp av viktige saker!

Takk for din påmelding!

Artboard 1.png

Ring Oss

(+47) 24 10 24 00

Send E-post

Besøk Oss

bottom of page