top of page
SOMMER gir halv pris nye medlemmer-2.jpg
"Vi i HBF er opptatt av å ta vare på våre medlemmer, og har tatt på oss jobben å være tydelig stemme for meromsorgsfamilier. Vi trenger deg, og du trenger felleskapet vi tilbyr"

Annette Jensen, Leder HBF

NHF landsmøte: Menneskerettighets organisasjon for alle

Norges Handikapforbund gjennomførte sitt landsmøte 9-11. juni. Et viktig gjennomslag for oss i HBF var at formålsparagrafen ble endret. Vi hadde sammen med mange andre foreslått at Norges Handikapforbund skal være en menneskerettighetsorganisasjon for alle og ikke lenger definere bevegelseshemmede som hovedmålgruppe.
HBF leder Annette Jenssen på talestolen under debatten. Foto: Ivar Kvistum


Det er ingen hemmelighet at vi i Handikappede barns Foreldreforening lenge har hatt et sterkt ønske om å endre formålsparagrafen. Formuleringen om bevegelseshemmede som hovedmålgruppe har gjort at flere av våre medlemmer ikke har følt seg hjemme i organisasjonen. Endringen betyr ikke at bevegelseshemmede skal få mindre fokus eller mindre plass i organisasjonen, det betyr snarere tvert imot en styrket kamp for alle mennesker med funksjonshindringer. For nå står vi samlet – vi står sammen i kampen for et likeverdig samfunn for alle.


Så er det heller ikke slik at ikke alle har vært velkommen i NHF tidligere, men endringen av formålsparagrafen gir et tydelig signal på hvem vi vil være. Som forbundsleder Tove Linnea Brandvik sa det til Handikapnytt: “En endring av formålsparagrafen vil gjenspeile tydeligere det vi faktisk er”.


NHF er en menneskerettighetsorganisasjon, da er det helt avgjørende at alle får være med på laget. Det er vi nå.HBF er stolte av å være en del av landets sterkeste og viktigste menneskerettighetsorganisasjon. Og vi skal bidra med vårt for at vi nå står samlet som en tydelig stemme i samfunnsdebatten og en sterk kraft som vil endre politikk og system på områder som har betydning for alle NHFs medlemmer.

HBF er den største landsforeningen i NHF. Vi jobber diagnoseuavhengig og favner på den måten bredt innenfor funkisfeltet. HBF har en unik kompetanse på barne- og familieperspektivet, hos oss finner du barna, søsken, foreldrene og pårørende. Denne kompetansen er viktig for en menneskerettighetsorganisasjon som NHF. Og den er viktig å ta vare på. Derfor betyr også endringen av formålsparagrafen mye i denne sammenheng, for der hvor mange av HBF-erne meldte seg ut av NHF når barna ble voksne, tror vi at flere vil velge å forbli medlemmer og at flere vil bruke engasjementet sitt også når barna blir voksne.

For selv om HBF jobber hardt og har størst fokus på å endre barnas oppvekstvilkår og hele familiens livsvilkår, så er vi også opptatt av fremtiden til barna våre. Som foreldre begynner vi ganske tidlig å bekymre oss over hvilket samfunn barna våre blir en del av når de blir voksne med funksjonshindringer. Vi kjenner til holdningene, vi kjenner til diskrimineringen og utenforskapet – og vi vet at dette ikke opphører den dagen barna våre skal ut i voksenlivet.


Ny formålsparagraf gjør at HBF og Handikapforbundet åpner for et fullverdig og livslangt fellesskap. Det skiller oss fra andre organisasjoner, som gjerne er gode på diagnoser og livsfaser. I Handikapforbundet vil en kunne være rettighetsforkjemper hele livet. Det gjør oss stolte.


All informasjon om landsmøtet, uttalelser og valg finner du HER70 visninger
Selma og Trine.jpg

SØKER DU ETTER NOEN DU KAN LENE DEG PÅ?

logosymbol_hvit
MELD DEG PÅ VÅRT NYHETSBREV!

Meld deg på nyhetsbrevet slik at du ikke går glipp av viktige saker!

Takk for din påmelding!

Artboard 1.png

Ring Oss

(+47) 24 10 24 00

Send E-post

Besøk Oss

bottom of page