top of page
Annette Jensen
"Vi i HBF er opptatt av å ta vare på våre medlemmer, og har tatt på oss jobben å være tydelig stemme for meromsorgsfamilier. Vi trenger deg, og du trenger felleskapet vi tilbyr"

Annette Jensen, Leder HBF

Ministermøte

Viktig ministermøte om BPA. HBF og Løvemammaene møtte 19.november Kultur og likestillingsminister Trine Skei Grande for samtale om barn og BPA. Regjeringen er opptatt av å få til gode løsninger for familiene og menneskeretter for alle.

Det var fruktbart å kunne fortelle ministeren om utfordringene familiene opplever i dag. Kommunene velger ofte å tolke loven til sin fordel og ikke etter lovgivers intensjon, sier leder Elin J Langdahl etter møtet.

Løvemamma Nina Bakkefjord, HBF leder Elin J Langdahl, Trine Wigtil, Trine Skei Grande og Håvard Ravn Ottesen hadde en god samtale om barn og BPA


Under møtet fikk ministeren fortalt hvor viktig det er med BPA for barn og familiene. Det er et viktig likestillingsverktøy som sikrer individuelle rettigheter og er til barna og familienes beste.

Løvemammaene og HBF er enige i sak om at kommunene i for liten grad bruker BPA etter intensjonen for barn. Dess eldre et barn blir, dess større selvbestemmelse har alle barn. Dette uavhengig av funksjonsnivå. Svært mange kommuner legger for mye inn i foreldreansvaret som gjør at unge ikke får den selvstendigheten de har krav på.

I regjeringens Granavoldenerklæring er BPA fremhevet som et likestillingsverktøy. Retten til BPA skal gi større frihet og HBF har tydeliggjort behovet for klargjøring til kommunene. Det er kommunene som er nøkkelen for å få til gode tilbud til familiene. I dag er det mange familier som ikke søker, enten fordi de får avslag før de har søkt eller at kommunene bruker lovverket mot familiene og ikke for å løse likestillingutfordringene.

Dess bedre BPA til familier, dess større selvstendighet vil barn og unge få, samt at foreldre kan være vitne til at ungene blir den beste utgaven av seg selv. I tillegg kan foreldre, som alle andre, kunne stå i ordinær jobb, i stedet for å bli utslitt og i ytterste konsekvens sykmeldt og havne utenfor avslutter Langdahl.

0 visninger
Wheelchair on the Beach_edited.jpg

SØKER DU ETTER NOEN DU KAN LENE DEG PÅ?

Logopakke-12_edited.png
MELD DEG PÅ VÅRT NYHETSBREV!

Meld deg på nyhetsbrevet slik at du ikke går glipp av viktige saker!

Takk for din påmelding!

Artboard 1.png

Ring Oss

(+47) 24 10 24 00

Send E-post

Besøk Oss

bottom of page