Skip to Content

Nominer årets pårørendekommune

Nomineringen til «Årets pårørendekommune» er allerede godt i gang. Prisen deles ut for tredje gang, og i år har Handikappede barns foreldreforening kommet med i juryen. 

Nominasjonsprosessen startet 20. april og varer helt til 20. august. I fjor kom det inn over 80 nominasjoner til prisen som skal hedre kommunens pårørendearbeid. Målet med prisen er å øke engasjementet og interessen for dette arbeidet i kommunene.

Åpen nominering 
Alle kan nominere en kommune, enten de er pårørende, fagfolk, politikere eller jobber i en interesseorganisasjon.Prisen overrekkes av helse- og omsorgsminister Bent Høie på Pårørendekonferansen i Sandnes 25. september.

Dette er hovedkriteriene:

  • Systematisk arbeid for pårørende med tydelige planer for arbeidet.
  • Samarbeid innad i kommunen og utad til lag og organisasjoner i kommunen når det gjelder pårørendetiltak.
  • Involvering av pårørende.

Selve prisen er en sjekk på 10.000 kroner og et grafisk trykk. Tidligere har Asker og Ålesund kommune gått av med seieren.

Opp og frem
Vi i HBF mener det er viktig å fremme alle gode tiltak som finnes i din kommune. Om det er noe du mener bør få omtale, er det avgjørende at du nominerer. Vi hører alt for ofte om tilbud og pårørende som klager. Her skal vi heie på hverandre og spille hverandre gode. 

Med i juryen foruten HBF er KS, PiO-senteret, BarnsBeste, Nasjonalt Kompetansesenter for Psykisk Helsearbeid, Nasjonal kompetansetjeneste for læring og mestring innen helse, Pårørendealliansen, NKS-Veiledningssenteret for pårørende i Nord-Norge og Pårørendesentere

Hvis du vil nominere en kommune kan du fylle ut dette nominasjonsskjemaet.

Back to top