Personvern

Handikappede barns foreldreforening (HBF) følger personopplysningsloven. Det er viktig for oss å være åpne om de personopplysningene vi samler inn, og om hvordan disse personopplysningene brukes og deles.

Denne personvernerklæringen gjelder for alle som gir fra seg personopplysninger til HBF. Personvernerklæringen er ment å hjelpe deg til å forstå hvilke personopplysninger vi samler inn, hvorfor vi samler inn slike opplysninger, hvordan de brukes av oss og hvilke rettigheter du har.

Vi behandler personopplysninger om medlemmer, givere, frivillige, støttespillere, nettbrukere og kursdeltagere. Behandlingen er både elektronisk og/eller på papir. Vår behandling av sensitive og andre personopplysninger oppfyller kravene i personvernlovgivningen.

Personopplysninger som innhentes og lagres

Vi innhenter og lagrer personopplysninger for å kunne tilby deg en tilpasset og personlig kommunikasjon. Personopplysninger er enhver form for informasjon som direkte eller indirekte kan knyttes til deg som enkeltperson.

Vi lagrer følgende personopplysninger: navn, adresse, telefonnummer, epost, kjønn, fødselsdato for medlemmer. Medlemsregisteret vår føres av Norges Handikapforbund, som vi er en landsforening om. 

Vi lagrer opplysninger om medlemskap, støtte og deltagelse på aktiviteter for å gi deg mest mulig relevant informasjon og materiell. 

Bruk av informasjonskapsler

Informasjonskapsler (cookies) er små tekstfiler som plasseres på din datamaskin når du laster ned en nettside. HBF bruker informasjonskapsler for at tjenestene på nettsiden vår skal fungere.  

Ingen av informasjonskapslene medfører en sikkerhetsrisiko for deg, og du kan når som helst avslå å samtykke i lagring av informasjonskapsler.

Behandlingsgrunnlaget er personvernforordningen artikkel 6 nr. 1 f), som tillater oss å behandle opplysninger som er nødvendig for å vareta en berettiget interesse som veier tyngre enn hensynet til den enkeltes personvern. Den berettigede interessen er å få tjenester på nettsiden til å fungere.

Du kan lese mer om du ulike informasjonskapslene vi benytter lenger ned på siden.

Hvem har tilgang til opplysningene og utleveres opplysningene til andre?

Vi benytter ofte eksterne leverandører av datasystemer til registrering av enkelte personopplysninger. Eksempler eksterne systemer er medlemsregisteret, verktøy for påmelding til arrangement og spørreundersøkelsesverktøy.

Vi bruker også leverandører til utsendelser av brev og epost.

Leverandørene får kun tilgang til de opplysningene de trenger til det oppdraget de er satt til å gjennomføre. De vil ikke ha anledning til å benytte informasjonen til andre formål og vi har avtale med dem om at informasjonen skal slettes etter at utsendelsen er gjennomført eller behovet for registrering er opphørt.

Dine rettigheter

Du har rett til innsyn i personopplysningene som vi har registrert om deg. Du kan be om retting, sletting og tilpasning av dine opplysninger. Ta kontakt med hovedorganisasjonen Norges Handikapforbund på:

Tel: 24 10 24 00 (telefontid 09.00 – 15.00)

E-post: nhf@nhf.no

Ta også gjerne kontakt med oss om du spørsmål, kommentarer eller ønsker mer informasjon.

Informasjonskapsler: 

For å kunne analysere bruksmønstrene, sendes informasjonskapsler til Google Analytics. Brukernes IP-adresser blir anonymisert. Google sine nettsider gir en forklaring på hvilke informasjonskapsler som benyttes til hvilke formål.