top of page
SOMMER gir halv pris nye medlemmer-2.jpg
"Vi i HBF er opptatt av å ta vare på våre medlemmer, og har tatt på oss jobben å være tydelig stemme for meromsorgsfamilier. Vi trenger deg, og du trenger felleskapet vi tilbyr"

Annette Jensen, Leder HBF

Selma tvinges til å jobbe redusert

Selma Gullesen Skarholt er en av mange tusen foreldre i Norge som tvinges til å arbeide redusert, når det offentlige svikter. HBF arbeider hver dag for å gjøre hverdagen bedre for Selma og andre foreldre til barn med funksjonsnedsettelser.

– Jeg jobber 50 prosent fordi det er så mye administrasjon rundt Åse. Det går rett og slett ikke å stå i full stilling. Min mann jobber i full stilling og Åse har to søsken. Skal jeg få det til å gå rundt her hjemme, så må jeg jobbe 50 prosent ute og 100 prosent hjemme, sier Selma Gullesen Skarholt.

HBF har laget et lengre videointervju med Selma hvor hun forteller om hvordan det er å være mamma til et barn som krever et stort apparat rundt seg.


– Jeg opplever situasjonen delvis stressende, og delvis under press. Jeg kunne heller tenke meg å jobbe i 100 prosent stilling å få full lønn i stedet for 50 prosent stilling med halv lønn og 60 – 70 prosent for Åse med null lønn, sier Selma.


Ikke unik historie – Selma sin historie er langt fra unik. Dette er historier vi hører fra våre medlemmer hele tiden. Da helsedirektoratet undersøkte hvordan familier som lever med funksjonsnedsettelser har det, så svarte bare 30 prosent at de jobber fulltid. Den samme undersøkelsen viser at foreldrene bruker 19 timer i uka på å administrere den hjelpen barna får. Det tilsvarer en 60 prosent stilling. Det er vanskelig å kunne jobbe fulltid samtidig med det, sier Trine Sumstad Wigtil.


HBF arbeider for rettigheter Trine er en av mange tillitsvalgte i HBF som arbeider for våre rettigheter. HBF arbeider kontinuerlig med å gjøre hverdagen enklere for våre familier. Styrking av barnekoordinatorer i kommunene er et av områdene HBF arbeider for. – Selv om myndighetene har økt innsatsen mot kommunene på dette området de siste årene, så er det fortsatt lagt igjen, sier Trine.

– Jeg skulle ønske at det offentlige kunne bidra med en kontaktperson eller koordinator som kan ha oversikt. Jeg har hørt om en barnekoordinator, men jeg har aldri møtt én eller fått ett navn. Her har kommunene litt å gå på, mener Selma.

77 visninger
Selma og Trine.jpg

SØKER DU ETTER NOEN DU KAN LENE DEG PÅ?

logosymbol_hvit
MELD DEG PÅ VÅRT NYHETSBREV!

Meld deg på nyhetsbrevet slik at du ikke går glipp av viktige saker!

Takk for din påmelding!

Artboard 1.png

Ring Oss

(+47) 24 10 24 00

Send E-post

Besøk Oss

bottom of page