top of page
SOMMER gir halv pris nye medlemmer-2.jpg
"Vi i HBF er opptatt av å ta vare på våre medlemmer, og har tatt på oss jobben å være tydelig stemme for meromsorgsfamilier. Vi trenger deg, og du trenger felleskapet vi tilbyr"

Annette Jensen, Leder HBF

Til vi møtes igjen, Jens Petter

Handkappede barns foreldreforening mottok med sorg budskapet om at Jens Petter Gitlesen gikk bort, bare 63 år gammel. Jens Petter var tidligere leder av Norsk forbund for utviklingshemmede (NFU) og hans innsats har betydd mye både for deres og våre medlemmer. Takk for nå!


Bilde av Jens Petter Gitlesen som står utenfor universitetet i Oslo
Jens Petter Gitlesen 1959-2023. (foto Anders Lien/UiO)

Jens Petter Gitlesen var selv en pappa til flere, hvor ene dattera har en utviklingshemming. Som pappa og over snittet engasjert, falt det naturlig at han ble med i brukerorganisasjonene på feltet. I Norsk forbund for utviklingshemmede ble han leder, men også støttespiller for Handikappede barns foreldreforening. Grunntanken til Jens Petter er at alle mennesker har lik verdi, uansett hvilken form og tilstand de er i. Han skilte ikke på diagnoser eller om en person er med utviklingshemming eller ikke. Hans utrettelige innsats for en gruppe mennesker som i liten grad selv klarte å tale sin egen sak, gjorde at han blant annet fikk Universitetet i Oslos menneskerettighetspris i 2021. En pris Handikappede barns foreldreforening applauderte den gang og som understreker den formidable innsatsen Jens Petter har gjort for å snakke opp og frem likeverdet til alle. Jens Petters tydelige stemme, refleksjoner og hans stadige påminning om at funksjonshemming ikke alltid er synlig utenpå har satt spor. Mange av våre tillitsvalgte og medlemmer i Handikappede barns foreldreforening har hatt gode samtaler med Jens Petter og han huskes for å være nyskjerrig og kunnskapsrik. En at tingene Jens Petter også var tydelig på, er at å leve med ulike former for kognitiv svikt gjør at en ikke er glad hver dag. Mange stereotype ideer om at barn med Downs er så glade, eller at livet med utviklingshemming er så lykkelig plukket han fra hverandre med eleganse. Personer med utviklingshemming er som folk flest, de har gode og dårlige dager. Og når systemet jobber de i mot, kan det fort bli flere dårlige enn gode. Budskapet om Jens Petters bortgang er trist, men også et endepunkt for hans alvorlige sykdom. I Jens Petters ånd, selv om han bare ble 63 år, er det derfor på sin plass å feire han. Feire han for den innsatsen har har gjort for vår flokk. Vi har alle vår tilmålte tid på jorden, og selv til det siste var du uredd og en god støtte i mange saker. Til vi møtes igjen: Fred over Jens Petters minne!


Håvard Ravn Ottesen Hovedstyremedlem (og lokallagsleder i NFU Trondheim)

727 visninger
Selma og Trine.jpg

SØKER DU ETTER NOEN DU KAN LENE DEG PÅ?

logosymbol_hvit
MELD DEG PÅ VÅRT NYHETSBREV!

Meld deg på nyhetsbrevet slik at du ikke går glipp av viktige saker!

Takk for din påmelding!

Artboard 1.png

Ring Oss

(+47) 24 10 24 00

Send E-post

Besøk Oss

bottom of page