Norge på langs

Sander Andreassen (15) er født med ryggmargsbrokk. Nå sykler han Norge på langs, med armene! Ruten går fra Nordkapp til Hurdal. Et hårete mål for de fleste, men sommerens prosjekt for Sander.

Som alle andre ungdommer
Med seg på teamet på turen fra Nordkapp til hjemstedet Hurdal, har Sander med seg familien og kompisen Petter. Å vokse opp med et handikap byr på noen ekstraordinære utfordringer. Det å ikke kunne gå har ikke hindret Sander i å være en helt ordinær ungdom, heller tvert om. 

Sanders funksjonsnedsettelse gjør at han av og til har alternative fokus, i stedet for å lære seg å gå, lærte han seg å bruke rullestol som liten gutt. Hans positive innstilling og styrke har gjort at han ikke bare gjør det ordinært, men også til det ekstreme. Håndsykling for eksempel, som nå leder han og familien inn på sommerens store eventyr, Norge på langs. 

Følg med i sosiale medier
Pappa, materialansvarlig og altmuligmann Tor-Andre Andreassen er i tillegg til følgebilsjåfør under turen også stolt av å kunne ha flere tusen følgere på ulike sosiale plattformer. Facebook gruppa til Tour de Sander gir oppdateringer. I tillegg finnes egen instagram, hvor en blir oppdatert på touren med dagsrapporter og innblikk i Sanders store tur. 

Oppmerksomhet om HBF
Handikappede barns foreldreforening er utrolig stolte av å være med på Sanders store prosjekt. Ved å sykle distansen ønsker Sander og støtteapparatet å vise at handikappede barn (og ungdom) er som alle andre, funksjonsnedsettelsen gjør de ikke annerledes, men ekstraordinære. Under vegs er målet derfor å skape oppmerksomhet om HBF og å samle inn penger til å både finansiere Tour de Sander og HBF.