top of page
Annette Jensen
"Vi i HBF er opptatt av å ta vare på våre medlemmer, og har tatt på oss jobben å være tydelig stemme for meromsorgsfamilier. Vi trenger deg, og du trenger felleskapet vi tilbyr"

Annette Jensen, Leder HBF

20 minutter til overs?

Norske barn har rett til tegnspråkopplæring og alternativ supplerende kommunikasjon. Denne Irske kortfilmen vant Oscar for beste kortfilm i 2018! Har du 20 minutter du å avse, da skal du ta deg tiden til å se denne.

The silent child

Irsk kortfilm fra 2017. Libby er en døv jente. Foreldrene hennes får hjelp til å forberede henne på skolestart. Men bør Libby konsentrere seg om å lære tegnspråk eller munnavlesing?

Filmen beskriver en hverdag som er direkte overførbar for ikke bare døve barn, men alle barn med nedsatt funksjonsevne. Ikke minst hvordan omgivelsene møter enkeltindividet og hvor viktig det er å etablere en kommunikasjonsplattform tilpasset den enkelte.

Barn som fratas muligheten til å kommunisere på sitt vis, mister muligheten til å bli ordentlig inkludert. Retten til tegnspråk og alternativ supplerende kommunikasjon er lovfestet i norsk skole og barnehage. Denne filmen er verdt 20 minutter av din tid.

Se den på telefonen, på nettbrett eller cast direkte til TVen.


Tilgjengelig til fredag 30. april 2021 på NRK Nett-TV for norske IP adresser.


3 visninger
Wheelchair on the Beach_edited.jpg

SØKER DU ETTER NOEN DU KAN LENE DEG PÅ?

Logopakke-12_edited.png
MELD DEG PÅ VÅRT NYHETSBREV!

Meld deg på nyhetsbrevet slik at du ikke går glipp av viktige saker!

Takk for din påmelding!

Artboard 1.png

Ring Oss

(+47) 24 10 24 00

Send E-post

Besøk Oss

bottom of page