top of page
SOMMER gir halv pris nye medlemmer-2.jpg
"Vi i HBF er opptatt av å ta vare på våre medlemmer, og har tatt på oss jobben å være tydelig stemme for meromsorgsfamilier. Vi trenger deg, og du trenger felleskapet vi tilbyr"

Annette Jensen, Leder HBF

Aktive barn


Aktivitet basert på lek og mestring, gir barnet indre motivasjon og gode sosiale egenskaper. Aktive barn presterer dessuten bedre enn passive barn i teorifag.

Tekst: Kjersti Salvesen Fahre  Foto: HBF

Aktivitet

– Kroppen vår er laget for fysisk utfoldelse og aktivitet, ikke for passivitet og et stillesittende liv. Barn trives best i aktivitet, aller helst mest mulig av sin våkne tid, sier idrettspedag og Inger Lise Christensen, utdannet ved Norges Idrettshøgskole.

Ta en fireåring for eksempel, som er i startfasen av sitt nye fysiske univers … Hun er høyt og lavt, og dagene er nesten ikke lange nok til alt barnet ønsker å rekke.

– Denne utviklingen når sin motoriske topp når barnet er mellom 6 og 12 år. Det innebærer at det er nå barnet er mest mottakelig for ny læring. Bevegelser barnet lærer i dette tidsrommet, vil det kunne beherske for all tid senere i livet, forteller Christensen.

Fysisk og teoretisk

Undersøkelser viser at barn som er fysisk aktive, presterer bedre i teoretiske fag på skolen enn passive barn. I det ligger et godt argument for fysisk utfoldelse i løpet av en skoledag, mener idrettspedagogen. Men hun er opptatt av at fysisk aktivitet for barn skal være basert på LEK og MESTRING! – Å være fysisk aktiv gjennom lek, gir barna gode forutsetninger for å lære samarbeid, å bli sosiale og å innrette seg etter «reglene» i en gruppe. Det å være fysisk aktiv gjennom lek og mestring, gir barnet glede og indre motivasjon – og det beste grunnlaget for å få et positivt forhold til fysisk aktivitet resten av livet, fastslår Christensen.

Les mer i neste nummer av Alle barn er barn

6 visninger
Selma og Trine.jpg

SØKER DU ETTER NOEN DU KAN LENE DEG PÅ?

logosymbol_hvit
MELD DEG PÅ VÅRT NYHETSBREV!

Meld deg på nyhetsbrevet slik at du ikke går glipp av viktige saker!

Takk for din påmelding!

Artboard 1.png

Ring Oss

(+47) 24 10 24 00

Send E-post

Besøk Oss

bottom of page