top of page

man. 03. juni

|

Spillhuset Bergen

AbleGaming Bergen - Gratis arrangement - Lær og utforsk om tilgjengelighet i spillverden

Aktive Gamere og HBF ønsker velkommen til AbleGaming, et arrangement dedikert til å lære om og utforske tilgjengelighet i gaming! Enten du er gamer, utvikler, forelder eller ansatt, eller bare nysgjerrig på hvordan gaming kan bli mer inkluderende for deg og andre, vil du finne noe interessant.

AbleGaming Bergen - Gratis arrangement - Lær og utforsk om tilgjengelighet i spillverden
AbleGaming Bergen - Gratis arrangement - Lær og utforsk om tilgjengelighet i spillverden

Tid og sted

03. juni 2024, 12:00 – 20:00

Spillhuset Bergen, Veiten 3, 5012 Bergen, Norge

Gjester

Om arrangementet

Gjennom dagen får du mulighet til å høre inspirerende foredrag fra tre gamere som deler sine erfaringer med tilrettelagt gaming. Du kan også delta i engasjerende diskusjoner, mingle med andre deltakere, og prøve ut en rekke tilgjengelig gaming utstyr og spill!

AbleGaming-arrangementet er delt inn i to økter for å gi flere mulighet til å delta. Den første økten varer fra kl. 12 til kl. 16, og den andre fra kl. 16 til kl. 20. Begge øktene har det samme innholdet, og du er velkommen til å delta på én eller begge øktene, avhengig av hva som passer best for din tidsplan.

Programoversikt:

12:00 og 16:00 - Dørene åpner

12:10 og 16:10 - Velkommen ved Aktive Gamere og HBF

12:20 og 16:20 - «Møte med ubegrenset mestring – Hva er tilgjengelig gaming» ved Arevya

12:50 og 16:50 - Pause

13:00 og 17:00 - «Yes, Blind people play video games» ved Victor Dima

13:30 og 17:30 – Pause

13:40 og 17:40 – «Min Spillverden: Gaming med Funksjonsnedsettelse» ved Mikey Magnus Karlsen

14:00 til 16:00 og 18:00 til 20:00 - Mingling og utprøving av tilgjengelig gaming utstyr og spill.

Praktisk informasjon:

- Arrangementet er åpent for alle og er gratis.

- Lokalet er tilgjengelig for rullestolbrukere. Kontakt oss ved behov for andre tilrettelegginger.

- For spørsmål, kontakt ablegaming@hbf.no.

- Nedlastbart programhefte er mulig både i pdf og word 

Vi gleder oss til å se deg på AbleGaming og håper at du får en inspirerende og lærerik dag! 

Om oss

Aktive Gamere er et ressurs- og kompetansesenter for dataspilling og e-sport, med et bredt, tverrfaglig kompetansemiljø innen forskning og utvikling og flere samarbeidspartnere. De presenterer kunnskapsbasert informasjon hovedsakelig gjennom foredrag og via hjemmesiden, samt ulike prosjekt. I tillegg bistår de i opprettelse av nye dataspilling- og e-sportilbud. Visjonen deres er «Spill trygt, vær stolt og finn balansen». 

Handikappede Barns Foreldreforening (HBF): er en forening som jobber for å ivareta interessene til barn med funksjonshemming, deres foreldre og pårørende for å bedre barnas oppvekstvilkår og hele familiens livsvilkår.

Alle barn er barn, og skal ha lik tilgang på utdanning og en meningsfull fritid.

Vi jobber aktivt med å bedre betingelsene for våre medlemmer i deres liv, og er dedikerte ift det samfunnsansvaret vi har påtatt oss.

Innledere: 

Elisabeth Sivertsen (Arevya):  bedre kjent som under gaming taggen Arevya, er en kjent Twitch-profil og innholdsskaper som arbeider for å gjøre gaming mer tilgjengelig for alle. Hun er født med en funksjonsnedsettelse, og gaming var hennes første møte med ubegrenset mestring! I 2024 ble hun selstendigs næringsdrivende og jobber i dag med sosiale medier, konsulentarbeid og foredragsholdning innen spillbransjen med hovedfokus på tilgjengelig gaming.

I 2023 ble Elisabeth nominert til en GAconf Award for hennes brenne engasjement for å gjøre gaming tilgjengelig på alle!

Victor Dima er en blind, internasjonalt anerkjent, journalist innen gaming, teknologi og underholdning. Han er ambassadør for universell utforming, og accessibility konsulent, talsmann og tester. Victor er opprinnelig fra Bucuresti, Romania, men for tre år siden flyttet han til Oslo, Norge, sammen med sin kone Alina og katten Sploshy.

I februar 2024 ble Victor nominert til prisen "Hidden Disability Personality of the Year" for All 4 Inclusion Awards. Disse prisene er sponset av det prestisjetunge Manchester University i Storbritannia.

Victor mener at fremtiden for gaming vil være tilgjengelig, og han sier dette høyt og tydelig på sosiale medier!

Mikey Magnus Karlsen: er 27 år, har spilt hele livet. I dag jobber han som rådgiver i et av mange BPA selskap. Han lever med Cerebral Parese som gjør at han har assistanse 24 / 7. Mikey er utdannet innen digitale medier og kommunikasjon. Et av mange tema han brenner for, er å gi muligheter til folk til å spille. Han er advokat for peer to peer veiledning, og er aktiv pådriver for spill for alle - eller Able Gaming. For Mikey har utviklingen av tilpassede kontrollere for alle plattformer åpnet nye dører, som fullverdig spiller.

Billetter

  • Deltager 12.00 - 16.00

    Bruk denne om du ønsker å være med mellom 12.00-16.00

    kr 0,00
  • Deltager 16.00 - 20.00

    For deg som ønsker å være tilstede på ettermiddag / kveld

    kr 0,00

Total

kr 0,00

Dele dette arrangementet

bottom of page