top of page

ons. 14. feb.

|

Scandic Ambassadeur

Nylig voksen i HBF sammenheng / Oslo / Akershus / Buskerud

Alle barn er barn, er et av et av merkevarene til HBF. Uansett funksjonsnedsettelse er barn barn og likeverdige. Hva skjer når barna blir voksne? Ungene er uansett barna våre og mange foreldre opplever det som viktig å ha HBF nettverket med seg videre

Registreringen er lukket
Se andre arrangementer
Nylig voksen i HBF sammenheng  / Oslo / Akershus / Buskerud
Nylig voksen i HBF sammenheng  / Oslo / Akershus / Buskerud

Tid og sted

14. feb. 2024, 18:30 – 21:00

Scandic Ambassadeur, Strømsø Torg 7, 3044 Drammen, Norge

Gjester

Om arrangementet

Alle barn er barn, er et av et av merkevarene til HBF. Uansett funksjonsnedsettelse er barn barn og likeverdige. Hva skjer når barna blir voksne? Ungene er uansett barna våre og mange foreldre opplever det som viktig å ha HBF nettverket med seg videre. 

I HBF Oslo/Akershus og Buskerud er det flere driftige tillitsvalgte som opplever at overgangen fra barn til voksen fortjener ekstra oppmerksomhet. HBF er jo ikke bare for medlemmer med unger 0-18 år. Vi har medlemmer som på papiret i alle fall, er godt voksne, men likevel føler seg hjemme hos oss. 

Overgangen fra barndom til voksenlivet omtales som en stor livshendelse. Ikke bare for den enkelte, men også for hele familien. Støtteordninger som hjelpestønad forhøyet sats utgår. Utvidet rett til omsorgsdager (sykt barn dager) forsvinner og sjeldent står det offentlige klar med gode løsninger. 

Faktum er ofte at en har en hjemmeboende voksen, som ikke har endret seg spesielt mye fra å være under til over atten år. Nettverket samles første gang i Drammen for å etableres samtidig som de har webinar sammen med Voksne for barn. 

Mange foreldre har hatt store planer om etablering av gode boløsninger for ungene sine, og mange opplever at det kan være utfordrende å få det på plass. Ting tar tid i offentlig forvaltning og statistikken sier at mange funksjonshemmede blir boende i foreldrehjemmet unaturlig lenge. I en forskningsartikkel fra Tøssebro kom det frem at en av fem personer med utviklingshemming bor fremdeles i foreldrehjemmet i en alder av 35 år og en av ti i en alder på 50 år. Når barnet er hhv 35 eller 50 år gammelt, kan en stille spørsmål om hvor gamle (og utslitte) foreldrene er. 

HBF ønsker med å etablere nylig voksen i HBF å kunne gi et tilbud til våre medlemmer som har tanker om hvordan en best kan legge til rette for morgendagen. Ikke for barna, men for den nylig voksne. 

Så tanken er hva ønsker/ trenger dere av oss i HBF når man kommer til det punktet hvor poden er blitt voksen?

Første treff blir på Scandic Ambassadeur Hotel, Drammen onsdag14.februar 2024 kl. 18.30-21.00.

Webinar med Voksne for Barn om Omsorgstretthet.

Påfølgende samtale med HBF leder Annette og deretter går praten om løst og fast.

Billetter

  • Medlem HBF

    kr 0,00
    Salget ble avsluttet

Total

kr 0,00

Dele dette arrangementet

bottom of page