top of page
SOMMER gir halv pris nye medlemmer-2.jpg
"Vi i HBF er opptatt av å ta vare på våre medlemmer, og har tatt på oss jobben å være tydelig stemme for meromsorgsfamilier. Vi trenger deg, og du trenger felleskapet vi tilbyr"

Annette Jensen, Leder HBF

Den nye «BlimE-låta» ble sluppet fredag 14. juni. Samme dag publiserte NRK også instruksjonsvideoen til årets dans i NRK TV. BlimE-dagen, der alle skolene danser, er 6. september.

NRK la også ut en tegnspråkversjon av låta 14. juni. Denne fremstår som en musikkvideo i seg selv, og det er også hentet elementer fra tegnspråk inn i BlimE-dansen.

Lyttet til HBF – I fjor var første året vi hadde barn med i instruksjonsvideoen, mens det i år er første gangen vi har med barn i rullestol. I etterkant av fjorårets kampanje hadde vi et møte med blant annet Alejandro Decap i Norges Handikapforbund og Elin Langdahl, leder for Handikappede Barns Foreldreforening. I tillegg ble det arrangert en «speed-date med funksjonshemmede» på NRK i mars.

Det som gjorde sterkest inntrykk på meg etter disse møtene var at de selv og deres barn aldri følte seg representert på TV. Flere snakket om at de gangene handikappede var på TV, så var det kun for å snakke om mangel på universell utforming. De var aldri representert som seg selv, som ekspert, som skuespiller ol. Dette ønsket vi å gjøre noe med, så da vi «castet» danseinstruksjonsvideoen i år, så hadde vi med 6 barn, hvorav to av dem var i rullestol, forteller prosjektleder i NRK, Ida Hartmann.

Låt og artist Låta heter «Mer enn god nok» og blir sunget av Stina Talling fra Bergen. Hun er 16 år gammel og er kjent fra YouTube. I tillegg har en del sett henne i dokumentaren «Tenåringssjokket» i NRK TV.

Låta produseres av blant annet Anders Nilsen fra Stavanger, som har stått bak flere av nåtidens største hits som «Sommerkroppen» med Mads Hansen og «Raske briller» med Nicolay Ramm.

Temaet for BlimE er at vi alle er perfekte uperfekte, og at vi er bra nok akkurat sånn som vi er.

Om BlimE BlimE er NRK Supers vennskapskampanje. Målet er å fremme vennskap og omsorg for hverandre. I fjor danset nesten 400.000 barn med skolene/barnehagene sine på BlimE-dagen. Dette filmes og sendes inn til NRK Super, hvor alle skoler kan finne sin igjen sin egen video.

I fjor fikk NRK videoer fra alt fra småsteder som Helgeroa, Viggja og Ølve, til norske skoler i blant annet Thailand og Kenya.

Fjorårets låt har flere millioner visninger på YouTube og NRK Super TV, og er spilt over 8,4 millioner ganger på Spotify. Den ble blant annet framført sammen med Redd Barna på Nobel Fredsfest 2018.

BlimE videoen Låten finnes tilgjengelig på youtube både i orginalversjon og i tegnspråk. Klikk på bildene under for å komme til de ulike versjonene.


14 visninger
Selma og Trine.jpg

SØKER DU ETTER NOEN DU KAN LENE DEG PÅ?

logosymbol_hvit
MELD DEG PÅ VÅRT NYHETSBREV!

Meld deg på nyhetsbrevet slik at du ikke går glipp av viktige saker!

Takk for din påmelding!

Artboard 1.png

Ring Oss

(+47) 24 10 24 00

Send E-post

Besøk Oss

bottom of page