top of page
Annette Jensen
"Vi i HBF er opptatt av å ta vare på våre medlemmer, og har tatt på oss jobben å være tydelig stemme for meromsorgsfamilier. Vi trenger deg, og du trenger felleskapet vi tilbyr"

Annette Jensen, Leder HBF

Delseier i pleiepengesaken

Statsbudsjettet 2018

To av tre krav slo inn i pleiepengesaken etter at KrF, Venstre, Høyre og FrP kom til enighet kvelden 22. november. I tillegg er det flere andre gode tiltak HBF merker seg positivt. Småpartienes stemme i budsjettsamarbeidet har vært viktig for gjennomslag, og viser en tydelig familieprofil.

Pleiepenger er en viktig sak for våre medlemmer og den delvise seieren med å få 100 prosent dekning i inntil fem år og pleiepenger for utviklingshemmede over 18 år er avgjørende for svært flere av våre medlemmer. Det vil også være enkelte familier som har behov utover hva partiene har blitt enige om, og vil være noe HBF vil være opptatt å jobbe videre med.

Lettelse for mange – Vi er svært glade for de to viktige delseirene. Her har mange jobbet intenst for å få dette til. Takk til alle som har bidratt til å få frem en god løsning. Jeg vet at mange av våre medlemmer puster lettet ut i kveld. Flere har allerede vært i kontakt med meg og gitt uttrykk for at kveldens endringer har stor betydning for familiens liv og hverdag, sier HBF-leder Elin J. Langdahl.

– Vi er imidlertid ikke helt i mål, fremholder Langdahl, som peker på at det fortsatt gjenstår å få på plass en god og trygg ordning for familier med barn med langvarig og alvorlig sykdom og behov for lange og mange sykehusopphold eller langvarig omsorg i hjemmet. Her har vi alle et felles ansvar.

Arbeid, utdanning og fritid HBF gleder seg over at enigheten styrker arbeidsmarkedet for våre barn i det de blir voksne. Budsjettet medfører en styrking av 200 VTA plasser og at Helt med prosjektet til SOR gis støtte. I tillegg er det positivt å se at en kan få finansiering av folkehøgskole i mer enn et år. Mange unge med nedsatt funksjonsevne har gode opphold på folkehøgskoler i prosessen med å flytte ut hjemmefra, og er tidvis nødvendig da kommunene ikke har et botilbud klart i tide.

Vi er videre glade for å se at tilskudd til fritidstiltak for personer med nedsatt funksjonsevne og levekår og livskvalitet for personer med nedsatt funksjonsevne gis økt ramme, samt at tilskudd til brukerorganisasjonene blir styrket ut fra opprinnelig budsjett.

Vegen som må gås for at våre barn skal vokse opp i et fullt likestilt samfunn er lang. Budsjettet som både KrF og Venstre har bidratt til er definitivt et riktig steg på vegen.

0 visninger
Wheelchair on the Beach_edited.jpg

SØKER DU ETTER NOEN DU KAN LENE DEG PÅ?

Logopakke-12_edited.png
MELD DEG PÅ VÅRT NYHETSBREV!

Meld deg på nyhetsbrevet slik at du ikke går glipp av viktige saker!

Takk for din påmelding!

Artboard 1.png

Ring Oss

(+47) 24 10 24 00

Send E-post

Besøk Oss

bottom of page