top of page
SOMMER gir halv pris nye medlemmer-2.jpg
"Vi i HBF er opptatt av å ta vare på våre medlemmer, og har tatt på oss jobben å være tydelig stemme for meromsorgsfamilier. Vi trenger deg, og du trenger felleskapet vi tilbyr"

Annette Jensen, Leder HBF

– En ordenlig drittsak

I skyggen av pleiepengesaken er det en annen og ikke særlig omtalt endring, denne er en en ordentlig drittsak.

Før kunne en få refundert inntil 90 % av utgifter en har hatt gjennom året på medisiner og medisinsk utstyr som var foreskrevet på hvit resept. Denne ordningen er nå i ferd med å forsvinne, og staten sparer ca 10 millioner på dette. Dette er 10 millioner kroner personer med nedsatt funksjonsevne må betale av egen lomme i stedet.

Håvard Ravn Ottesen sitter i styret for HBF sentralt, og hans sønn er som mange andre barn, foreskrevet Movicol og Microlax for å unngå forstoppelse. Treig mage medfører svært dårlig livskvalitet for minsten i hus. Årlig utgjør forbruket flere tusen kr. Tidligere kunne familien i det minste få 90 % av utleggene refundert. Styresmaktene har bestemt at ingen nye skal komme inn under ordningen etter 1. januar 2018.

Det betyr at desember 2017 er Håvard, som mange andre nødt å gå rundt til ulike apotek og andre steder for å samle kvitteringer og sende inn i tide. Ellers går flere tusen tapt. Resultatet av en travel desember ser en i bildet i ingressen.

Endringen er underkommunisert til de det gjelder og er etter hva HBF erfarer en ordenlig drittsak for svært mange familier.

Det kan være barn med hudtilstander som krever spesialkrem, men ikke anses som livsnødvendig og derav ikke kommer inn under blåresept. Likeså med barn som har avføringsutfordringer på grunn av sin funksjonsnedsettelse og heller ikke får medisinene på blåresept (da kriteriet for blåresept at man må ha en tarmlidelse og ikke at forstoppelsen skyldes immobilitet).

HBF mener det er uriktig å påføre barnefamilier ekstra utgifter knyttet til barns funksjonsnedsettelse.

4 visninger
Selma og Trine.jpg

SØKER DU ETTER NOEN DU KAN LENE DEG PÅ?

logosymbol_hvit
MELD DEG PÅ VÅRT NYHETSBREV!

Meld deg på nyhetsbrevet slik at du ikke går glipp av viktige saker!

Takk for din påmelding!

Artboard 1.png

Ring Oss

(+47) 24 10 24 00

Send E-post

Besøk Oss

bottom of page