top of page
Annette Jensen
"Vi i HBF er opptatt av å ta vare på våre medlemmer, og har tatt på oss jobben å være tydelig stemme for meromsorgsfamilier. Vi trenger deg, og du trenger felleskapet vi tilbyr"

Annette Jensen, Leder HBF

En pappas erfaring med barnebolig

-Jeg har et skilsmissebarn med kommunen. Min sønn er med delt omsorg, hvor halvparten av tiden er under kommunal barnebolig, sier Håvard Ravn Ottesen. Han deltar som gjest i Visma VeilederPOD om dagsaktuelt tema om tilsyn i barneboliger. Han utdyper: Samarbeidet om barna kan være kan være utfordrende for alle skilsmisser, men kanskje ekstra utfordrende når den ene parten er kommunen.

For første gang siden 2009 gjennomføres det nasjonalt tilsyn om avlastnings- og barneboliger. Dette er et tema som berører mange familier og kommuner landet over. Vi i Handikappede barns foreldreforening har lang erfaring i å være foreldre til barn med store behov. Tilsynet er ønskelig og nødvendig. Ikke bare fordi det er lenge siden sist tilsyn, men også på grunn av at det er stor risiko knyttet til barnas hverdager.

Samarbeid

Handikappede barns foreldreforening er opptatt av at det er tilstrekkelig med tid og at samarbeidet gjennomføres på familiens premisser. Vi erfarer at det ikke er noen familier som ønsker seg avlastning i institusjon eller barnebolig fordi det er så enkelt, de velger det fordi det er tyngende nødvendig. Samarbeidet kan være utfordrende når familien i utgangspunktet er utslitt og det er ikke uvanlig at tilbudet kommer lenge etter at behovet har oppstått. Å komme i mål med samarbeid når familien i utgangspunktet står i knestående er krevende. Maktforholdet mellom familien og tjenesteapparatet gjør det ikke lettere heller, da kommunen har definisjonsmakten.

Kompetanse utenfra

Kommunene skal være flinke på å gi gode tilbud til våre familier. Likevel kan det ofte være greit å hente inn kompetanse utenfra for å hjelpe til i å få samarbeidet på plass igjen. Da Visma inviterte HBF til å delta i podcasten, fikk vi innsikt i omfanget av hva de tilbyr gjennom veilederen.no, som er deres kunnskapsportal for kommunale saksbehandlere og andre. Slike verktøy er viktige for å korrigere lokale regelforståelser og "slik gjør vi det hos oss" holdninger. Gjennom å få veiledning eksternt, vil kommunene få økt kompetanse og kunnskap.


Veiledning på mange områder

Handikappede barns foreldreforening har bred kompetanse og erfaring med å sitte med "skoen på" og det er mer enn bare barne- og avlastningsboliger som er aktuelle tema. Vi er derfor glade for å kunne være med på å bidra til i innsiktsarbeidet til Visma. Tema som er aktuelle er undervisning og tilrettelegging i opplæring. Hva kan vi forvente av en barnekoordinator, Hva skjer når foreldre selv blir syke. Temaene er mange og svarene er ennå ikke gitt. Enn så lenge, god lytting til podcasten dere finner over.

561 visninger
Wheelchair on the Beach_edited.jpg

SØKER DU ETTER NOEN DU KAN LENE DEG PÅ?

Logopakke-12_edited.png
MELD DEG PÅ VÅRT NYHETSBREV!

Meld deg på nyhetsbrevet slik at du ikke går glipp av viktige saker!

Takk for din påmelding!

Artboard 1.png

Ring Oss

(+47) 24 10 24 00

Send E-post

Besøk Oss

bottom of page