top of page
SOMMER gir halv pris nye medlemmer-2.jpg
"Vi i HBF er opptatt av å ta vare på våre medlemmer, og har tatt på oss jobben å være tydelig stemme for meromsorgsfamilier. Vi trenger deg, og du trenger felleskapet vi tilbyr"

Annette Jensen, Leder HBF

En prosent mindre verdt?

I dag ble resultatet av trygdeoppgjøret klart. Alle ytelser som styres av folketrygdens grunnbeløp ble økt med 6,41 prosent. Men en gruppe mangler, de som har behov for grunn- og hjelpestønad. Der er endringen en prosent lavere. Er våre medlemmer mindre verdt enn pensjonistene?


Grunn- og hjelpestønad har stått urørt over mange mange år. Dette betyr at etterslepet er betydelig. Regjeringen har i år løftet opp både pensjonister og gitt tidenes største økning av folketrygdens grunnbeløp. Dette er en økning våre medlemmer ikke ser noe til. Derimot opplever de at regjeringen gir et tilbud som er dårligere enn prisutviklingen og ikke tar inn over seg hvilke utfordringer våre medlemmer står. Prisveksten har siden 2016 vært mer enn 25 prosent. I samme periode har grunn- og hjelpestønad til familier med funksjonsnedsatte barn økt med bare 5,4 prosent, en prosent lavere enn regjeringens justering for uføretrygdede fra i år til i fjor. Våre medlemmer trenger et løft som monner, nå. - Det er en kritisk tid nå for mange av våre medlemmer, sier HBF-leder Annette Jensen Hun er svært bekymret på vegne av mange familier som nå opplever ekstremt vanskelige tider:

- Det er tøft for hele familien når endene ikke møtes. Vi må huske at dette er foreldre som har kjempet en utmattende kamp i mange år for å sikre at deres funksjonsnedsatte barn får de tjenestene de trenger både hjemme og på skole. Når disse foreldrene nå i tillegg opplever å havne på etterskudd økonomisk, så er det grunn til å slå alarm, sier Jensen.

Bakgrunnen for bekymringen som sprer seg i den landsomfattende foreningen Handikappede Barns Foreldreforening er at regjeringen heller ikke denne gangen klarte å fylle etterslepet i satsene for grunn- og hjelpestønad. Stønaden er økt med 5,4 prosent de siste åtte årene.

- Hvor er regjeringen for våre familier? Vi snakker her om noen av de som har de mest krevende hverdagene i landet. Dette er foreldre som bruker en halv arbeidsstilling bare på å administrere sine barn.

Lønnsoppgjøret i år er historisk med lønnsheving for mange grupper. Pensjonistene får pensjonsøkning på over 8,5 prosent. Imens står familier med barn med funksjonshemming og store behov igjen med smuler.

- Det er et svik mot våre familier som merker dyrtiden som alle andre, uttaler Annette Jensen.

Hjelpestønad er en ytelse som kan gis ved behov for langvarig privat pleie og tilsyn på grunn av varig skade, sykdom eller funksjonsnedsettelse. Dette gjelder ca 34.000 familier hvor 29.000 har forhøyet sats.

- Familienes kostnader følger prisutviklingen i samfunnet og ytelsen har historisk etterslep som på ingen måte ble tatt igjen i statsbudsjettet. Prisstigningen i samfunnet gjelder også for våre familier, sier Jensen.

- Grunnstønad er en annen ytelse som skal dekke merkostnader knyttet til det å leve med en funksjonshemming. Også denne har samme manglende prisutvikling.


Våre familier trenger å få et reelt løft.115 visninger
Selma og Trine.jpg

SØKER DU ETTER NOEN DU KAN LENE DEG PÅ?

logosymbol_hvit
MELD DEG PÅ VÅRT NYHETSBREV!

Meld deg på nyhetsbrevet slik at du ikke går glipp av viktige saker!

Takk for din påmelding!

Artboard 1.png

Ring Oss

(+47) 24 10 24 00

Send E-post

Besøk Oss

bottom of page