top of page
SOMMER gir halv pris nye medlemmer-2.jpg
"Vi i HBF er opptatt av å ta vare på våre medlemmer, og har tatt på oss jobben å være tydelig stemme for meromsorgsfamilier. Vi trenger deg, og du trenger felleskapet vi tilbyr"

Annette Jensen, Leder HBF

En tid for alt

HBF hovedstyre var representert på SOR konferansen “En tid for alt”, som gikk av stabelen på Oslo Plaza hotell den 1 og 2. november i år.

Tekst: Kjersti Jacobsen

SOR er en forkortelse for Samordningsrådet for arbeid for mennesker med utviklingshemning. Stiftelsen virksomhetsidé er arbeider med informasjons- og kompetanseformidling, fagutvikling og forskning, med særlig fokus på holdningsarbeid og bevisstgjøring om utfordringer og utviklingsmuligheter. Stiftelsen SOR arbeider for å fremme utviklingshemmedes rettigheter gjennom samvirke med enkeltpersoner, frivillige organisasjoner, offentlige etater, fagmiljø og utdanningsinstitusjoner.

Konferansen “En tid for alt – Arbeidstidsordninger på brukernes og arbeidstagernes premisser”, trakk hele 470 deltakere fra hele landet. Mange av landets kommuner var representert både med arbeidstakere og arbeidsgivere. I tillegg deltok forskere og politikere med inngående kjennskap til dagens muligheter og begrensinger innenfor lovverket, i tillegg til representanter for ulike fagforinger og brukerorganisasjoner.

Mange av HBF sine medlemmer er opptatt av gode arbeidstidsordninger med våre barn og unges behov i fokus. Det gjelder spesielt de som har barn i barne- eller omsorgsboliger og de som er assisterende arbeidsleder for BPA ordninger.

Seminaret belyste mange aspekter rundt arbeidstidsordninger. Vi fikk høre Jan-Erik Støstad, statssekretær i Arbeidsdepartementet som fortalte om Arbeidslivsmeldingen som ble behandler av Stortinget våren 2012. Konklusjonen i denne meldingen var at dagens regler fungerer bra, og at det ved spørsmål om ulike arbeidstidsordninger var mange interesser og mange hensyn som måtte ivaretas. Det var viktig med at godt samarbeid mellom de ulike partene i arbeidslivet for å finne gode og tilpassede løsninger.

Les mer i Alle Barn er Barn nr 1. 2013

1 visninger
Selma og Trine.jpg

SØKER DU ETTER NOEN DU KAN LENE DEG PÅ?

logosymbol_hvit
MELD DEG PÅ VÅRT NYHETSBREV!

Meld deg på nyhetsbrevet slik at du ikke går glipp av viktige saker!

Takk for din påmelding!

Artboard 1.png

Ring Oss

(+47) 24 10 24 00

Send E-post

Besøk Oss

bottom of page