top of page
SOMMER gir halv pris nye medlemmer-2.jpg
"Vi i HBF er opptatt av å ta vare på våre medlemmer, og har tatt på oss jobben å være tydelig stemme for meromsorgsfamilier. Vi trenger deg, og du trenger felleskapet vi tilbyr"

Annette Jensen, Leder HBF

Endelig tilbake på kontoret

Kalenderen viser snart 1. august. Det betyr at barnehage, SFO og dagtilbudet sakte men sikkert starter opp igjen. Endelig er det mulig å komme tilbake på kontoret for jobbe og møte vanlige folk. Ukene med sommerstengt er alternativ arbeidsinnsats, men er over for denne gang. I alle fall for en stund.


Avlastningen er å komme tilbake

- Endelig kan jeg møte voksne og ha tid til å snakke hele setninger med andre, uttalte en pappa og medlem i HBF etter ferien. Forut hadde han vært hele sommeren uten avlastningstilbud, og SFO ordningen var stengt. Han fikk til å ta ferie mens dattera var "fri" fra dagtilbudet. Et godt fungerende SFO tilbud med gode rutiner og forutsigbarhet. Ferien derimot, var brudd på rutine og tre uker sammenhengende har det vært prat om å dra på skolen. Mens andre har ferie og fritid, er det å komme på jobb og bety noe avlastning for mange av våre medlemmer. Ferietilbud som ikke fungerer

- I sommer har vi brukt mest tid for oss selv, fordi tilbudene til barn og unge ikke er særskilt tilrettelagt for barn med nedsatt funksjonsevne. De tilrettelagte tilbudene som finnes er feriestengt, og dermed blir en nødt å lete på andre arenaer. Det er ikke få tilbydere av sommerferieaktiviteter, alt fra lokale idrettslag og dugnadsdrevne aktiviteter til rene kommersielle. Et av disse er Leos Lekelands SummerCamp, hvor en for en sum penger får barnepass noen dager. I vanlige spørsmål og svar står det tydelig at foreldres oppgave kun er å følge barna til og fra. En mor som har en sønn med Downs Syndrom prøvde å melde han på til Leos og fikk som svar, at joda - han er velkommen om han har med seg ledsager alle dagene under hele oppholdstiden. Da er jo litt av poenget borte, om en betaler for "barnepasset" uten at det følger med assistanse. Kommunen ville neppe fatte vedtak om assistanse for å ta turen innom Leos.


Tilbake til trygge rammer Ferie er for mange et pliktløp og ikke reell avkobling. Det å gjøre noe annerledes, som avviker fra det vanlige, krever trening og mestringen av å være utenfor komfortsonen er det ikke alltid gitt at foreldre er i stand til. Det er derfor viktig at det sikres et godt nok tilbud om både assistanse og avlastning for barna gjennom ferie og fridager. Trygge rammer betyr ikke at en skal gjøre det samme hver dag, men for foreldre er det ofte et godt tegn når barnet gleder seg til hverdagen er tilbake. Da kan også foreldre slappe litt av og å komme tilbake til jobb.


Utfordrende planleggingsdager Selv om sommerferien er over, kommer det planleggingsdager ramlende inn som hagleskudd i kalenderen. Slike dager er det jo gjerne gjennom hele året, men det er påfallende hvor mange av de som kommer tidlig på høsten. Dette er dager som igjen medfører at rutinene blir annerledes og hverdagen forrykkes. I dag er pappaen på jobb etter ferie, endelig. Om noen få dager må han ta fri (uten lønn) for å passe på dattera fordi det er planleggingsdag. Inntil da, er tokaffen på jobb hellig. Endelig er sommerferien over!

163 visninger
Selma og Trine.jpg

SØKER DU ETTER NOEN DU KAN LENE DEG PÅ?

logosymbol_hvit
MELD DEG PÅ VÅRT NYHETSBREV!

Meld deg på nyhetsbrevet slik at du ikke går glipp av viktige saker!

Takk for din påmelding!

Artboard 1.png

Ring Oss

(+47) 24 10 24 00

Send E-post

Besøk Oss

bottom of page