top of page
Annette Jensen
"Vi i HBF er opptatt av å ta vare på våre medlemmer, og har tatt på oss jobben å være tydelig stemme for meromsorgsfamilier. Vi trenger deg, og du trenger felleskapet vi tilbyr"

Annette Jensen, Leder HBF

Fra en jubilant til en annen

Kjære Mette-Marit. Gratulerer med dagen. Du betyr mye for oss. I dag feirer du 50 års dagen din og har invitert forfatter og HBFer Olaug Nilsen til fest i kveld. Det gleder vi oss over og vi feirer sammen med dere begge. Det folkelige og nære, nysgjerrigheten og interessen for vår hverdag. Livet utenfor normalen, som er helt vanlig for oss varmer. Gratulerer med dagen!

Norsk rikskringkasting er, som alltid, med når det feires. I presentasjonen av de ulike gjestene som er invitert inngår Olaug Nilsen. Olaug snakker mye om møtet med deg, når du Mette-Marit dukket opp på en samtale mellom henne og Erna Solberg. Tung tids tale. Boka som definerte mye av Olaug Nilsens forfatterskap, og vinner av mange litterære priser. Tung tids tale Tilfeldigheten gjør at vi i sommer har sendt ut den samme boka til morgendagens politikere, fordi vi tror at kunnskap gir styrke. Denne er gått til ordførerkandidater i alle mulige partier, fordi vi trenger at flest mulig er opptatt av det vi står for. Å lese for å forstå, gjør oss til bedre mennesker. Du er i år 50, vi er "bare" 35, og din interesse for det våre familier står i er viktig for oss. Å ikke være født inn i det Ingen vet hva morgendagen bringer. Lite visste vi hvordan morgendagen skulle bli når våre barn ble til. Vi måtte venne oss til meromsorg. Det finnes ingen bruksanvisning, en må bare gjøre det beste ut av det. På godt og vondt. Din hverdag er kanskje også vel så krevende, hvor du må leve et liv som er helt annerledes enn det du trodde du skulle leve. Din evne til å tilpasse deg, med nysgjerrighet og interesse inspirerer. Det er vanskelig å forestille seg hvordan det vil være å komme som vanlig sørlandsjente inn i kongehuset. Møtet med fordommer Å bli møtt med forutinntatthet og fordommer er det dummeste man kan oppleve. Evnen til å stå i det og være deg selv er imponerende. Nå er du faktisk kronprinsesse her i landet, som viser at fordommer ikke er til å tro på. Du har klart å vise at du er hele Norges Mette-Marit - også våre familiers. Våre familier blir også møtt med fordommer, i møtet med samfunnet som skal legge til rette for et godt liv. I det kongeriket du en gang skal bli dronning. Å oppleve å ikke blir trodd, samtidig som innerst inne vet en har rett er tøft. Selv om en kronprinsesse ikke skal være politisk, utfordrer du det etablerte. Stødig solid og rettferdig. På den måten knuser en fordommene. Takk Mette-Marit for at du viser vei og er nysgjerrig på livene folk, også de livene våre familier lever. Gratulerer med dagen!

80 visninger
Wheelchair on the Beach_edited.jpg

SØKER DU ETTER NOEN DU KAN LENE DEG PÅ?

Logopakke-12_edited.png
MELD DEG PÅ VÅRT NYHETSBREV!

Meld deg på nyhetsbrevet slik at du ikke går glipp av viktige saker!

Takk for din påmelding!

Artboard 1.png

Ring Oss

(+47) 24 10 24 00

Send E-post

Besøk Oss

bottom of page