top of page
Annette Jensen
"Vi i HBF er opptatt av å ta vare på våre medlemmer, og har tatt på oss jobben å være tydelig stemme for meromsorgsfamilier. Vi trenger deg, og du trenger felleskapet vi tilbyr"

Annette Jensen, Leder HBF

Gjennomslag hos ny regjering

Gjennomslag for viktige HBF-saker i den politiske plattformen for firepartiregjeringen

Elin Langdahl er glad for gjennomslag for viktige saker for Handikappede Barns Foreldreforening


– Jeg er svært fornøyd med at den politiske plattformen for den utvidede regjeringen innebærer flere viktige gjennomslag i politikken for personer med nedsatt funksjonsevne og deres familier. Nå skal vi følge med på at regjeringen faktisk leverer, sier Elin J. Langdahl, leder i Handikappede Barns Foreldreforening (HBF).

Barnas beste HBF-lederen peker på at det er svært viktig at plattformen er tydelig på at det er barns beste som skal legges til grunn for regjeringens politikk. HBF er fornøyd med løftene om at pleiepengeordningen fortsatt skal forbedres og at det spesialpedagogiske arbeidet skal styrkes.

Vi skal følge svært nøye med på arbeidet med likeverdsreformen. Her forutsetter jeg at organisasjonene blir involvert, fremholder Langdahl.

– Det er bra at plattformen er forpliktende på områdene koordinering og helhetlige og sammenhengende tjenester. Det er godt dokumentert at kampen om bistand, støtte og tjenester med god kvalitet er krevende, sier Langdahl.

Bedre BPA HBF er også fornøyd med at det pekes på at BPA-ordningen skal være reelt brukerstyrt og at det skal sikres at ordningen fungerer etter hensikten. – For mange av HBFs medlemmer er det positivt at det skal legges til rette for fleksible turnusordninger. Det vil bidra til å sikre bedre tjenester, mener Langdahl.

Ennå et stykke å gå – Jeg hadde forventet at regjeringen hadde vært mer ambisiøs og forpliktende når det gjelder universell utforming. Det fremstår som svært forsiktig å evaluere og etablere ny plan. Det blir ikke reell likestilling og inkludering før samfunnet er universelt utformet,E sier Langdahl.

2 visninger
Wheelchair on the Beach_edited.jpg

SØKER DU ETTER NOEN DU KAN LENE DEG PÅ?

Logopakke-12_edited.png
MELD DEG PÅ VÅRT NYHETSBREV!

Meld deg på nyhetsbrevet slik at du ikke går glipp av viktige saker!

Takk for din påmelding!

Artboard 1.png

Ring Oss

(+47) 24 10 24 00

Send E-post

Besøk Oss

bottom of page