top of page
SOMMER gir halv pris nye medlemmer-2.jpg
"Vi i HBF er opptatt av å ta vare på våre medlemmer, og har tatt på oss jobben å være tydelig stemme for meromsorgsfamilier. Vi trenger deg, og du trenger felleskapet vi tilbyr"

Annette Jensen, Leder HBF

Gullgutten Dennis

Dennis er fotomodellen i nummeret som snart kommer i postkassa til våre medlemmer. Han og moren tok turen til Oslo for å bli fotografert og vi fikk lov å bli bedre kjent med den sjarmerende gutten. Dennis er går nå i andre klasse. Han stortrives på skolen og har masse venner; både gutter og jenter. Han er glad i alt med fart og lyd, så selv om han er en stille og rolig gutt liker han at det skjer noe. Han liker å være på show som “disney on ice” med bestefar. Og som sønn av en turner, blir det naturlig nok noen turnarrangement på han også. Han har vært glad i musikk nesten siden han så dagslys første gang, og samma cd kan gå om igjen og om igjen. Han er en glad og fornøyd gutt. Men starten var tøff.

Tekst: Hege Tegler Foto: SuStudio v/ Kim Husby

En glad gutt

Graviditeten med Dennis gikk helt etter boka. Frem til uke  27 da bestemte han seg for at han ville ut å se verden, så alt for tidlig. Den  dagen Janina Huseby kjente de første riene, fleipet hun hele dagen med at hun hadde  falske rier. Men det viste seg jo at de var langt fra falske. Den natten var det bare å komme seg til Fredrikstad sykehus, Janina trodde hun  hadde fått tarmslyng. Men det skulle vise seg at fødselen var i gang. Slik  starter historien om Dennis.

“Da jeg kom på sykhuset og det viste seg at fødselen  var igang fikk jeg en lungemodningssprøyte”, forteller mamma Janina. “Lungene  hans skulle bli mest mulig modne før han så dagens lys, slik at han kunne  slippe respirator”.  Håpet var at  fødselen skulle holdes igjen i 48 timer. 2,5 time senere var han ute. Dennis  veide da 1078 gram.

Dennis lå i nesten tre måneder i kuvøse på Fredrikstad  sykehus. “Jeg valgte å pendle fra Halden til sykehuset hver dag fremfor å  bo på sykehuset så lenge”, forteller Janina. “Jeg fikk bare ha han  hos meg en time om dagen.” Lille Dennis vokste seg større og sterkere for  hver dag som gikk, alt så bra ut.

“Legene fant tidlig en forandring på hjernen ved en  ultralydundersøkelse, men jeg reflekterte ikke noe særlig over det i starten”, fortsetter Janina. “Men en Mr-undersøkelse viste samme  forandring.” Legene til Dennis kan ikke si noe om skaden er oppstått før,  under eller etter fødsel. De vet heller ikke hvorfor Dennis kom så tidlig. Familien fikk vite at Dennis meste sannsynlig hadde fått en cp-skade, men en  veldig mild form. En ny MR ble tatt når han var ett år, da fikk Dennis den  endelige diagnosen; cerebral parese. Men en alvorligere grad enn først anslått.

“Jeg hadde vel på en måte forstått at noe ikke var helt  som det skulle. Han satt jo ikke som andre barn, og krøp ikke som andre  barn.  Men han var jo også prematur og vi  måtte trekke fra 3 mnd på aldern hans hele veien. Så lente meg nok litt på det  også.”, sier Janina. “Når jeg tenker tilbake tok jeg beskjeden om CP  med overaskende stor ro. Vi bor jo i Norge verdens rikeste land, så oppfølging  og hjelp og støtte det burde ikke være noe problem. Og i Norge har vi jo mange  barn med spesielle behov, så alt fra hjelpemiddler, skolestart og  treningstilbud er vel på plass for å hjelpe disse barna opp og frem. Jeg trodde  at dette skulle gå vel på skinner. Akk så feil man kan ta.”

Les mer i neste nummer av “Alle barn er barn”


Dennis
6 visninger
Selma og Trine.jpg

SØKER DU ETTER NOEN DU KAN LENE DEG PÅ?

logosymbol_hvit
MELD DEG PÅ VÅRT NYHETSBREV!

Meld deg på nyhetsbrevet slik at du ikke går glipp av viktige saker!

Takk for din påmelding!

Artboard 1.png

Ring Oss

(+47) 24 10 24 00

Send E-post

Besøk Oss

bottom of page