top of page
Annette Jensen
"Vi i HBF er opptatt av å ta vare på våre medlemmer, og har tatt på oss jobben å være tydelig stemme for meromsorgsfamilier. Vi trenger deg, og du trenger felleskapet vi tilbyr"

Annette Jensen, Leder HBF

HBF AKERSHUS – ET AKTIVT LOKALLAG

Tekst og foto: Elin Langdahl

Hbf Akershus har i løpet av de siste 6 månedene hatt fire større arrangement med god deltakelse.

Vinteraktivitetshelg på Beitostølen


Helga 1.-3. mars arrangerte vi vinteraktivitetshelg på Beitostølen, hvor hovedformålet, i tillegg til sosialt samvær og likemannsutveksling, var å tilby utlån og opplæring i sitski-kjøring til de som ønsket dette. Vi var rundt 15 familier  som deltok, og til tross for en del vind  og stengt stolheis på lørdagen, ble arrangementet vel gjennomført. Det var «lavvo-lunsj» i bakken på lørdag, og  samme ettermiddag var det konkurranse for store og små, med og uten sitski, og en aktiv speaker. Det er nok ikke ofte man kan observere  en så høy konsentrasjon av  sitski i en slalombakke, og vi fikk mye positiv oppmerksomhet.

Søndagen slo til med bedre vær, og da kom vi oss lenger opp med stolheisen, og kunne kjøre lengre løyper med mer fart! Arrangementet gav mersmak, og mange ønsket en repetisjon i 2014.

Søskensamling i Sarpsborg


4.-5. mai arrangerte vi søskensamling i Sarpsborg, med 15 familier påmeldt. Da skulle søsken være i fokus, og vi fikk hjelp fra ansatte ved Sorgstøttesenteret på Ahus, som hadde en sesjon med barna/ungdommen i løpet av lørdagen. Det ble nok ikke lang nok tid for å gå i dybden, når det gjelder søsknene og deres følelser og opplevelser rundt det å ha et funksjonshemmet søsken, men viktigheten av å jobbe for å få til noe tilsvarende på kommunalt nivå ble understreket. I kommunal regi kan man jobbe mer langsiktig, og det er viktig at også de funksjonsfriske søsknene får sin arena å møtes på.

På Quality hotel Sarpsborg har de både badeland og Superland, og vi hadde en fellessesjon hvor vi klatret i klatrevegg, spilte fotball og spilte minigolf m.m., noe som var viktig for den sosiale biten.  Barna og ungdommene koste seg, og syns nok det var deilig at vi foreldre hadde tid til «bare» dem når de ønsket oppmerksomhet.

Tusenfryd-dag


HBF Akershus’ årlige Tusenfryd-dag gikk av stabelen 25. august, med «all time high» påmelding. Mer enn 80 personer møtte opp, og vi hadde en strålende dag i flott vær. Vi hadde egen lunsj i «Frontier hall» inne i «Cowboy-land», hvor taco med tilbehør ble inntatt med stor apetitt. Tror nok det var en del slitne barn i bilen på vei hjem den ettermiddagen.

Tur til Kristiansand dyrepark


Vårt siste arrangement til nå var tur til dyreparken sist helg (13.-15. september).  Vi var rundt 20 familier (med forbehold om en smule unøyaktighet…) som bodde i Abrahavn. Et virkelig flott sted med gjennomførte detaljer og mye moro for barna. Mange var oppe da «Den storte dame» la til kai om morgenen, og mange deltok også i kveldsaktivitetene hvor sjørøverne hadde show på scenen. Tror nok at kapteinen selv har dratt ut på tokt for vinteren. J

Til tross for STRIREGN hele lørdagen, hadde vi det flott. Noen valgte å dra til badelandet i uværet, og satse på bedre parkvær søndag. Lørdag kveld fikk vi en privat omvisning  i dyreparken, hvor vi bl.a. fikk være med på å mate jerv og ulv, vi kunne holde (eller ta på!) en boaslange, og de tøffe kunne også få holde en tarantella. Andre heldige fikk være med inn til lemurene og gi dem mat. Etter omvisningen var det middag inne på dyreparksområdet, med god middag og dessert.

Søndag opprant med kun skyer, og intet regn, og  flere av oss tok da et nytt besøk i parken, hvor alle dyr som ikke ble sett på lørdag fikk besøk på søndag.  Vi forlot Abrahavn og dyreparken med et smil om munnen  – og mange opplevelser som barna kunne leve på og fortelle om til skolekamerater og venner.

Se flere bilder fra Akershus i Alle Barn er Barn nr. 3 2013

2 visninger
Wheelchair on the Beach_edited.jpg

SØKER DU ETTER NOEN DU KAN LENE DEG PÅ?

Logopakke-12_edited.png
MELD DEG PÅ VÅRT NYHETSBREV!

Meld deg på nyhetsbrevet slik at du ikke går glipp av viktige saker!

Takk for din påmelding!

Artboard 1.png

Ring Oss

(+47) 24 10 24 00

Send E-post

Besøk Oss

bottom of page