top of page
SOMMER gir halv pris nye medlemmer-2.jpg
"Vi i HBF er opptatt av å ta vare på våre medlemmer, og har tatt på oss jobben å være tydelig stemme for meromsorgsfamilier. Vi trenger deg, og du trenger felleskapet vi tilbyr"

Annette Jensen, Leder HBF

Helseministeren lover 30 mill til barnepalliative team

HBF mener at alle familier som lever med alvorlig syke barn og barn med kort forventet levetid skal ha god støtte og hjelp i heverdagene sine. I sin sykehustale for 2023 lovet helseminister Ingvill Kjerkhol 30 millioner til drift av de barnepalliative teamene i helseforetakene.


Det er mange familier som lever liv med et barn som trenger avansert medisinsk behandling hjemme. Mange av disse har også kort forventet levetid. Disse får tjenester fra kommunene de bor i, men det trengs hjelp fra spesialisthelsetjenesten. De barnepalliative teamene er de rådgiverne familiene og kommunen trenger for å ta godt vare på disse barna. Dette er fagfolk som følger opp over tid, og som kan tilpasse hjelpen spesifikt til det enkelte barnet. Det har vært anbefalt lenge at helseforetakene tilbyr denne typen hjelp. Men det er lenge blitt etterlyst driftsmidler, og nå kommer de.


-Vi i HBF håper at det betyr at flere får god hjelp og støtte i ett krevende liv. Vi ønsker oss at ingen føler at de står alene når de har alvorlig syke barn hjemme. Mange familier gjør en fantastisk jobb med å ivareta disse ungene hver eneste dag. De fortjener alle den hjelpen og støtten de kan få, sier Trine Wigtil i HBF


Den årlig sykehustale for 2023 ble holdt tirsdag 17.januar på St.Olavs Hospital i Trondheim. Helseministeren signaliserer at også spesialisthelsetjenesten må forberede seg på å bruke mindre penger og prioritere hardere. Samtidig var det flere gode nyheter når det gjelder tilbudet til barn og unge. I tillegg til penger til barnepalliative team lovet helseministeren 150 mill til psykisk helsevern for voksne og barn i spesialisthelsetjenesten, mer trøkk på å gi alle hyhenviste barn til psykisk helsevern til barn og unge vurderingssamtale - og ikke minst 150 mill til kommune for å gi tilbud til de barna som blir avklart til å trenge hjelp, men ikke i spesialisthelsetjenesten98 visninger
Selma og Trine.jpg

SØKER DU ETTER NOEN DU KAN LENE DEG PÅ?

logosymbol_hvit
MELD DEG PÅ VÅRT NYHETSBREV!

Meld deg på nyhetsbrevet slik at du ikke går glipp av viktige saker!

Takk for din påmelding!

Artboard 1.png

Ring Oss

(+47) 24 10 24 00

Send E-post

Besøk Oss

bottom of page