top of page
SOMMER gir halv pris nye medlemmer-2.jpg
"Vi i HBF er opptatt av å ta vare på våre medlemmer, og har tatt på oss jobben å være tydelig stemme for meromsorgsfamilier. Vi trenger deg, og du trenger felleskapet vi tilbyr"

Annette Jensen, Leder HBF

Ingenting umulig

Hva får en 15 åring til å legge ut på et eventyr med å sykle Nordkapp – Hurdal en sommer 2018? Å sykle denne distansen for de fleste er en stor utfordring. Å gjøre det med ryggmargsbrokk er en utfordring langt utenfor normalen.

Sykkelen I Norge har vi en god hjelpemiddelordning gjennom NAV, hvor også aktivitetshjelpemidler inngår. Sander, som mange andre ungdommer sykler. Utvalget av sykler tilpasset ulike funksjonsnedsettelser er enormt, og ofte ender valget på en annen modell enn hva som er prisforhandlet. Det viktige er å få en sykkel som passer den enkelte. Dette skjedde også da Sander og familien var på “sykkeldag” ved den lokale hjelpemiddelsentralen.

For de fleste el-sykler er det begrenset rekkevidde. Sanders sykkel er utstyrt med to batterier – samt at motoren fungerer som brems i nedoverbakker. Dette er nødvendig, da sykkelen er mye tyngre enn ordinære tohjulinger. Med tre hjul har en også større rullemotstand.

Kompisene Å kunne sykle for Sander, gjør også at han og kompisene kan gjøre ting sammen. Han er mer selvstendig og kan dele opplevelser og minner uten å være avhengig av foreldre eller andre. Eventyret Nordkapp-Hurum alene gir ikke de samme minnene som de man har med venner.

Det var derfor viktig at turen ble til med vennegjengen også. Å ha kompiser er å ha felles historier. Det man gjør i ungdomstida, har en med seg livet ut. Minner hvor alle er likestilte og likeverdige deltagere. Turen ville ikke blitt til uten Sander og Sander ville ikke tatt turen uten at kompisene er med.

Støtteapparatet ellers Turen ville selvsagt ikke vært mulig uten noen utover snittet engasjerte foreldre, et stort nettverk av bekjente og kontakter. Foreldre som kjører følgebil, sykler, heiagjeng er alfa og omega. Støttespillere gjennom sponsorer og utstyrsleverandører gjør det hele mulig. Handikappede Barns Foreldreforening er utrolig stolt av å ha slike ambassadører for vår sak.

Følg Sander på turen gjennom sosiale medier, og bidra gjerne gjennom VIPPS eller konto som du finner på Facebooksidene til Tour de Sander (https://www.facebook.com/)

God tur videre Sander og kompiser…

2 visninger
Selma og Trine.jpg

SØKER DU ETTER NOEN DU KAN LENE DEG PÅ?

logosymbol_hvit
MELD DEG PÅ VÅRT NYHETSBREV!

Meld deg på nyhetsbrevet slik at du ikke går glipp av viktige saker!

Takk for din påmelding!

Artboard 1.png

Ring Oss

(+47) 24 10 24 00

Send E-post

Besøk Oss

bottom of page