top of page
SOMMER gir halv pris nye medlemmer-2.jpg
"Vi i HBF er opptatt av å ta vare på våre medlemmer, og har tatt på oss jobben å være tydelig stemme for meromsorgsfamilier. Vi trenger deg, og du trenger felleskapet vi tilbyr"

Annette Jensen, Leder HBF

Kult med knapp

Foreningen Kappen har lansert en ny film: SÅNN SPISER JEG, pluss boka HULL I MAGEN. Begge anbefales, enten hver for seg eller aller helst sammen!

Å spise er noe av det mest naturlige vi gjør. Mange tenker ikke over at ikke alle barn kan spise nok mat til å bli passe mett i måltidene. Noen barn strever med å spise, kanskje fordi de har vært veldig syke da de var små eller fordi de har en sykdom som gjør det vanskelig å spise. Å ha knapp i magen er for mange fremmed og medfører usikkerhet, dette ønsker Knappen foreningen å gjøre noe med. Å ha knapp er kult!

Gjennkjenbart Mange av HBFs medlemmer er også barn som har utfordringer med å spise. Ved at det nå finnes både slik film og en bok gjør at alle kan få et innblikk i hva det vil si å ha knapp på magen. At det er ikke er uvanlig og er et godt verktøy for skole, familie og andre som ønsker litt mer informasjon utover hva mor og far kan gi.

Et språk barn forstår Barn lærer gjennom fortelling og Pia Wall har skrevet HULL I MAGEN med foto av Tommy Ellingsen. Den er lage spesielt for barn som synes det er vanskelig å spise. I filmen og boken møter vi Emma og hennes venner, familie og helsepersonell. Historien handler om Emmas fest og hverdag og hvordan hun får maten gjennom en nesesonde som nå skal byttes ut med en spiseknapp i magen.

Filmen og barneboken presenterer helserelatert informasjon på en måte som egner seg til fortelling og gjenfortelling.

Stor målgruppe Barn som av ulike årsaker har behov for sondeernæring er det mange av, og det at det nå foreligger en bok og tilhørende film gjør at barna lærer og forstår på en helt annen måte enn via infoskriv fra sykehus og leger. Barn er nysgjerrige og for barna er knappen spennende. Boken egner seg utmerket til fortelling i både førskole og i skolen og knappenforeningen har ca 800 medlemmer. De fleste i skole.

Og bilder kan fortelle mer enn 1000 ord. Ikke all informasjon må skrives på papiret; selv om et barn ofte lurer på om en kan bade med knappen på, avslutter filmen med en scene i badekaret – uten et ord. Helt naturlig.

Klikk under for å se filmen

KNAPPEN er en nasjonalforening for barn med alvorlige spise- og ernæringsvansker og boka kan bestilles fra www.knappenforeningen.no

2 visninger
Selma og Trine.jpg

SØKER DU ETTER NOEN DU KAN LENE DEG PÅ?

logosymbol_hvit
MELD DEG PÅ VÅRT NYHETSBREV!

Meld deg på nyhetsbrevet slik at du ikke går glipp av viktige saker!

Takk for din påmelding!

Artboard 1.png

Ring Oss

(+47) 24 10 24 00

Send E-post

Besøk Oss

bottom of page