top of page
Likeverdig med LEDSAGERBEVIS!

LEDSAGERBEIVS UTEN ALDERSGRENSE

Ledsagerbevis er for mange nødvendig for å kunne delta på ulike fritids- og kulturarrangement. Det er i dag hver enkelt kommune som administrerer og tildeler bevis etter retningslinjer med røtter tilbake på slutten av 90 tallet. Vi ønsker at ordningen blir modernisert og tilpasset våre barns behov.

Handikappede barns foreldreforening ønsker at den nedre aldersgrensen fjernes. Dette da alle barn er barn uansett alder. Aldersgrensen oppleves som begrensende for de yngste med særskilte behov. For eks at rettighetsfesting av BPA også gjelder små barn. Da bli enkelte kommuners rigide aldersgrense for ledsagerbeviset ikke riktig

.

Ledsagerbevis er blant våre medlemmer viktig å ha ved reise og ferie, da det ofte utløser rett til å komme frem i kø. God tilrettelegging av fritidsparker og feriesteder er nødvendig og den nasjonale anerkjennelsen av ledsagerbevis gjør opplevelsen langt enklere.

NASJONAL ENDRING
Handikappede barns foreldreforening er pådriver for nasjonal endring for ledsagerbevisordningen. Flere store og mange små kommuner har i løpet av vårt engasjement aktivt gått bort fra nedre aldersgrense. Endringen har ingen økonomisk konsekvens for kommunen, men er av avgjørende betydning for de aktuelle familiene.

 

I og med at ledsagerbevis utstedt av en kommune automatisk anerkjennes i andre kommuner, er det av et likebehandlingshensyn nå ingen grunn til å opprettholde aldersgrensen på 8 år. Når stadig flere kommuner innfører ledsagerbevis uten nedre aldresgrense, vil en kommune som fremdeles opprettholder rigid 8 års grense innebære forskjellsbehandling av egene innbyggere. 

 

DA MÅ ENDRING TIL SAMMEN!

Artboard 1.png
Image by Chris Slupski

LEDSAGERBEVIS FOR ALLE

Alle barn er barn, uansett alder. HBF har over tid påvirket flere kommuner til å endre hvordan kommunene praktisere ledsagerbevisordningen. Det er kommunene selv som fastsetter nedre aldersgrense for ledsagerbevis.

Vårt grunnlag for endring av ordningen med Ledsagerbevis har røtter tilbake til 2017 hvor vi fikk til første endringer. 

LEDSAGERBEVIS PÅ FERIE

Ferietid. Kongeparken, Dyreparken, Hunderfossen, Bø Sommerland, Tusenfryd. Høydepunktet for mange barn og unge.

Men hvordan er det å komme dit og ha behov for ledsager under oppholdet. De aller fleste fornøyelsesparker praktiserer såkalte “først i køen” ordninger og vis hensyn løsninger. HBF gir deg oversikten. 

Artboard 1.png

INFO TIL POLITIKERE

Hvordan kan du som folkevalgt gjøre en forskjell? 

Vi hjelper deg slik at du kan bidra til en enklere hverdag for innbyggerne du representerer.

Vi samarbeider godt med alle partier og organisasjoner om en sak som lett lar seg fikse lokalt. 

Ring Oss

Send E-post

Besøk Oss

bottom of page