top of page
Annette Jensen
"Vi i HBF er opptatt av å ta vare på våre medlemmer, og har tatt på oss jobben å være tydelig stemme for meromsorgsfamilier. Vi trenger deg, og du trenger felleskapet vi tilbyr"

Annette Jensen, Leder HBF

Pleiepengeseier

Usikkert til siste slutt. Flertallet på Stortinget vil ha en enda bedre pleiepengeordning. Det ble fasiten etter en lang kamp for mange foreldre, alle med allerede tøffe pleie- og omsorgsoppgave hjemme.

– Jeg er svært fornøyd med forslaget KrF fremmer i pleiepengedebatten 11. desember. Det blir nå avklart at det ikke er flertall på Stortinget for femårsgrensen, sier Elin J. Langdahl, leder for Handikappede Barns Foreldreforening (HBF).

Søndag kveld klargjorde Kristelig Folkeparti innholdet i forslaget de vil fremme i saken. I forslaget heter det blant annet:

Stortinget ber regjeringen i løpet av 2018 fremme en egen sak for Stortinget om å utvide pleiepengeordningen, med rett til 100 pst. kompensasjon av tidligere inntekt, slik at pleiepenger også kan ytes etter 1300 stønadsdager til personer som har omsorg for barn under 18 år som har en sykdom eller skade og som har behov for kontinuerlig tilsyn og pleie og at ordningen dermed blir en tidsubegrenset ytelse for foreldre med varig syke barn

– Dette innebærer i realiteten at vi i løpet av kort tid har fått gjennomslag for samtlige av organisasjonenes og kampanjen «Endring av pleiepengeordningen nå!» viktigste krav. Takk til alle som har bidratt så langt med intens innsats i en svært krevende hverdag, sier Langdahl.

Utgangspunktet for Stortingets debatt 11. desember er et representantforslag representantene Audun Lysbakken, Solfrid Lerbrekk og Nicholas Wilkinson om å sikre økonomisk trygghet for foreldre til alvorlig syke barn gjennom pleiepengeordningen.

Arbeids- og sosialkomiteens flertall, A, SV og Sp, fremmet i innstillingen følgende forslag (ekstern lenke www.stortinget.no)

KrF er ikke representert i komiteen, det var derfor knyttet spenning til hvilket standpunkt partiet ville falle ned på.

– Forslaget innebærer altså at det, dersom det blir vedtatt, pålegger regjeringen å komme tilbake til Stortinget ny sak i løpet av 2018. Jeg registrerer at det uttrykkes skuffelse over at ikke alle elementer er på plass allerede 11. desember, det er forståelig, men det finnes ikke noen regjering som kan overse Stortingets vilje, sier Langdahl, som er sikker på at både HBF, kampanjen og andre aktører vil følge saken helt frem.

I dag 11. desember arrangerer HBF et digitalt pleiepenge fakkeltog på facebook for å markere hvor viktig denne saken er for oss. Våre medlemmer er alle #barnavregnbuen. Du kan delta uansett om du er hjemme, på jobb, bussen eller toget. Fakkeltoget blir blir du med på ved å følge lenken: https://www.facebook.com/events/1133622136768174/

1 visninger
Wheelchair on the Beach_edited.jpg

SØKER DU ETTER NOEN DU KAN LENE DEG PÅ?

Logopakke-12_edited.png
MELD DEG PÅ VÅRT NYHETSBREV!

Meld deg på nyhetsbrevet slik at du ikke går glipp av viktige saker!

Takk for din påmelding!

Artboard 1.png

Ring Oss

(+47) 24 10 24 00

Send E-post

Besøk Oss

bottom of page