top of page
Annette Jensen
"Vi i HBF er opptatt av å ta vare på våre medlemmer, og har tatt på oss jobben å være tydelig stemme for meromsorgsfamilier. Vi trenger deg, og du trenger felleskapet vi tilbyr"

Annette Jensen, Leder HBF

Revidert 2020

Regjeringens tiltakspakke er oppløftende lesning for de som får utbytte av pengene. Det meste av bevilgningene vil dessverre ikke gå til tiltak som er tilrettelagt våre medlemmers barn.

Ferietilbud for andre enn barn med funksjonsnedsettelser Ferietiltakene på 53 millioner, som er skissert favner ikke mange i vår målgruppe. De fleste av «våre» barn trenger tilpassede opphold, og kan sjelden delta på organiserte leire og fritidstilbud uten ekstra assistanse og tilrettelegging. For mange av dem er avlastning tilsvarende sommerleir eller aktivitetsleir.

Vanskelig å spore pengene når de når kommunene Regjeringen foreslår å øke kommunenes rammetilskudd med 75 millioner for avlastningstiltak for barn og unge med store behov, og at midlene tildeles kommunene med en særskilt fordeling. Det blir i snitt ca 200 tusen per kommune. Om en regner kostnaden for et døgn i en avlastningsbolig ligger i snitt på 10 tusen er det ikke mye økt kapasitet.

Vi har dessverre erfart at rammetilskudd kan være vanskelig å gjenfinne i det budsjettet pengene var ment bevilget til, det er mange kommunale asfalthull i dårlig vedlikeholdte kommunale veier som tidligere har fått glede av rammebevilgninger.

Viktig å bedre skoletilbudet også for de med spespedvedtak Tiltakspakken skal også hjelpe elever som har tapt progresjon. Alle de barna som har manglet et tilrettelagt skoletilbud i denne perioden ligger etter i undervisningen. Det vil være interessant å se om tiltakspakken gir uttelling i form av flere spesialpedagoger og mer tilpasset undervisning, og hvordan de enkelte kommunene løser dette frem mot sommerferien.

Barna og deres foreldre trenger tiltak NÅ! Sommeren står straks for døren, med nye 8 uker uten et godt skoletilbud overhodet. Med vår kunnskap til det kommunale handlingstempoet, vil det ta tid å iverksette tiltak. Det er derfor av avgjørende betydning at kommunene nå er sitt ansvar bevisst, og finner umiddelbare løsninger som vil avhjelpe det enkelte barn og dens familie.

Elin J Langdahl Leder HBF

2 visninger
Wheelchair on the Beach_edited.jpg

SØKER DU ETTER NOEN DU KAN LENE DEG PÅ?

Logopakke-12_edited.png
MELD DEG PÅ VÅRT NYHETSBREV!

Meld deg på nyhetsbrevet slik at du ikke går glipp av viktige saker!

Takk for din påmelding!

Artboard 1.png

Ring Oss

(+47) 24 10 24 00

Send E-post

Besøk Oss

bottom of page