top of page
Annette Jensen
"Vi i HBF er opptatt av å ta vare på våre medlemmer, og har tatt på oss jobben å være tydelig stemme for meromsorgsfamilier. Vi trenger deg, og du trenger felleskapet vi tilbyr"

Annette Jensen, Leder HBF

Storefjell 1001

I dag braker det løs. Eventyret mange HBFere lengselsfullt venter på hvert år. HBF Camp er flaggskipet til Handikappede barns foreldreforening. Stedet hvor meromsorgsfamilier fra land og strand samles, inklusive #trønderbataljonen. I år teller Campen 420 deltagere. Dette arrangementet er mulig på grunn av utrolig mye frivillig innsats.

Styrken i HBF er at man finner sammen, på tvers av funksjonshindring og diagnose. Å ha en arena hvor en kan være seg selv uten høye skuldre er ekstremt viktig for meromsorgsfamilier. Rundt om i ulike lokallag er det arrangement for familier som er medlemmer og dette nettverket er "HBF familien" for mange. #trønderbatljonen Årlig arrangeres HBF Camp av foreningen nasjonalt, og samler familier over store avstander. Noen reiser langt, og #trønderbataljonen er representanter fra lokalaget i Trøndelag, som kjører flere hundre kilometer for å møte nye og gamle venner. En av de er Vigdis Marie Fagerheim, som er mangeårig HBFer. Hun og gjengen startet tidlig morgen fra Trondheim for å bli med. Hun og tilsammen et tosifret antall familier fra Trøndelag har satt kursen over fjellet for å oppleve årets Camp.

Gjennom facebook messenger oppdaterer turfølget på minst ti ulike biler hverandre, både hva som går bra og uhell under vegs. med en akkurat passe galskap. Det er gledelig med så mange som deltar, og spesielt glade er en for nye familier som tar turen til Gol. Stort frivillig korps

HBF er av og for meromsorgsfamilier. Likevel er det foreldre som likevel finner tid til å gjennomføre campen på frivillig basis. I det daglige er det en håndfull engasjerte foreldre i komiteen. Med seg under gjennomføringen er det en frivilligsstab på over tyve som er i sluttspurten før storinnrykk torsdag ettermiddag.


Campsjef Lillian Nagel viser litt av hva som skjer i kulissene.


Det å arrangere et slikt eventyr går inn i blodet til alle i staben. For mange er det en tradisjon man ikke vil gi slipp på, selv om hverdagen krever sitt. Dugnadsinnsatsen som gjøres av alle de engasjerte foreldrene og tillitsvalgte i foreningen er selve pulsen.


ABC for deltagerne

Noen har vært på camp før, andre er førstereisgutter og -jenter. Med lave skuldre tas alle i mot, fordi i HBF har alle lik verdi. Noen familier har HBF camp som sin eneste utflukt, fordi her er alt tilrettelagt og ungene ikke skiller seg ut. Det å få lov til å være bare seg selv er viktig for alle. For arrangørene er det avgjørende at alle får en god opplevelse av å være på camp. De har derfor også, i tillegg til programmet (som er omfattende) laget en ABC for nye og gamle deltagere. Poenget er å senke terskelen enda mer for alle. Denne kan være grei å også ha sett for de som ennå ikke har vært på HBF Camp og vurderer å ta del neste år.


HBF Camps ABC
.pdf
Last ned PDF • 3.99MB


158 visninger
Wheelchair on the Beach_edited.jpg

SØKER DU ETTER NOEN DU KAN LENE DEG PÅ?

Logopakke-12_edited.png
MELD DEG PÅ VÅRT NYHETSBREV!

Meld deg på nyhetsbrevet slik at du ikke går glipp av viktige saker!

Takk for din påmelding!

Artboard 1.png

Ring Oss

(+47) 24 10 24 00

Send E-post

Besøk Oss

bottom of page