top of page
Annette Jensen
"Vi i HBF er opptatt av å ta vare på våre medlemmer, og har tatt på oss jobben å være tydelig stemme for meromsorgsfamilier. Vi trenger deg, og du trenger felleskapet vi tilbyr"

Annette Jensen, Leder HBF

Mirakler kan skje

For å muntre opp den lamme Clara tar tante Dete med seg Heidi til Frankfurt am Main og huset til familien Sesemann. Takket være Heidis vennskap blir Clara raskt bedre, hun lærer til og med å gå igjen. Mirakelet er ikke at Clara kan gå, men at nok en stor leketøys produsent bidrar til inkluderende leketøy.

PLAYMOBIL® har nylig lansert en Heidi serie med deres kjente figurer. I denne finner en også en jente som sitter i rullestol, Clara. PLAYMOBIL® gjør som mange andre produsenter, og innlemmer barn med ulike funksjonsnedsettelser inn i deres lekeunivers. Det er utmerket.

Heidi og Clara

Klara med pappaen, den strenge husholdersken og med sine to katter. Legg merke til at hun også har fått en stokk til å kunne gå litt med.


Når PLAYMOBIL® lanserer serien, er dette en gjenfortelling av den opprinnelige Heidi, jenta fra Alpene historien – som av alle ting har utspring fra Japan. Clara lever på grunn av sin funksjonsnedsettelse et isolert liv og den velholdne familien annonserer derfor etter en jente som kan være med Clara. Vennskapet blir så sterkt at Clara etterhvert også selv klarer å gå – nær som et mirakel.

Også på TV og strømmetjenester Det er rimelig usannsynlig at barn som er lamme lærer seg å gå. For de fleste som ikke kan gå, er tilstanden relativt stabil og normal. Historien er kjent også for norske barn, som har sett Heidi på NRK Super, Netflix og Viasat i TV-serien Historien om Heidi, episode 14.

Fantasien har ingen grenser Vi vet at barns lek ikke alltid er den samme som den barna har sett på TV eller nett. Lek handler om fantasier, kreativitet og å finne på ting. Det betyr også at Clara kan få andre roller og at det er andre som blir rullestolbrukere. Det avgjørende er at ting som inngår i en funksjonsnedsatt sin hverdag blir en del av den naturlige leken.

#ToyLikeMe HBF har tidligere skrevet om det britiske iniativet #ToyLikeMe, som er en non-profit organisasjon for å fremme inkluderende leker. Du kan lese mer om dette i lenkene under. Det er viktig for barn og unges identitet at det finnes leker tilgjengelige hvor funksjonshemming er normalt og ikke annerledes.

Fra spesial til normal Det at store aktører går foran i å lage leker som er inkluderende er viktig for at barn med ulike funksjonsnedsettelser opplever å bli inkludert i lek. Det klare budskapet om at leken nå flyttes fra sykehus til normale settinger gjør også at det er naturlig at barn med ulike behov inngår i normaliteten.

3 visninger
Wheelchair on the Beach_edited.jpg

SØKER DU ETTER NOEN DU KAN LENE DEG PÅ?

Logopakke-12_edited.png
MELD DEG PÅ VÅRT NYHETSBREV!

Meld deg på nyhetsbrevet slik at du ikke går glipp av viktige saker!

Takk for din påmelding!

Artboard 1.png

Ring Oss

(+47) 24 10 24 00

Send E-post

Besøk Oss

bottom of page