top of page
SOMMER gir halv pris nye medlemmer-2.jpg
"Vi i HBF er opptatt av å ta vare på våre medlemmer, og har tatt på oss jobben å være tydelig stemme for meromsorgsfamilier. Vi trenger deg, og du trenger felleskapet vi tilbyr"

Annette Jensen, Leder HBF

Nytt lokallag Nord-Norge

Handikappede Barns Foreldreforening har medlemmer over hele landet. Vi er opptatt av å få til lokallag, og tirsdag 13. februar er en merkedag. Da ble lokallaget Nord-Norge etablert i Tromsø. Lokallaget dekker mer enn en tredjedel av fastlands Norge og er et viktig tilskudd i HBF familien.


Monica Tangen er for mange kjent som tydelig røst fra Nord, og pådriver for situasjonen til meromsoørgsfamilier. Hun, sammen med andre engasjerte foreldre, ser verdien av å samles i et fellesskap. HBF har eksistert i nå 36 år og har medlemmer fra alle fylkene Nordland, Troms og Finnmark. I Nordens Paris, Tromsø, inviterte HBF til et foreldremøte i februar.2024 Her ble lokallaget til, med 35 oppmøtte foreldre og interesserte. Mange familier treffes allerede i ulike diagnoseforeninger, men å møtes på tvers er en unik ting med Handikappede Barns Foreldreforening. Store avstander - ingen hindring

Nord-Norge er HBFs største lokallag i geografi og dekker fylkene Nordland, Troms og Finnmark. Dette er familier som gjerne er vant til avstander, mange reiser langt for avtaler med både helsetjenesten og hjelpemiddelområdet. Mens en sørpå gjerne har alt tilgjengelig innen en times kjøretur, innebærer et besøk til "apparatet" gjerne en dagstur og noen ganger med overnatting for familier i HBF Nord Norge.


Monica Tangen reiste i ens ærende fra Bodø til Tromsø for å være med på etableringen av lokallaget, og er godt vant med at avstander ikke begrenser: - Nettverket, og fellesskapet har en uansett. Bare det å vite at en kan snakke med noen uten å måtte forklare alt berettiger HBFs eksistens. Tilgang til enormt nettverk Det er ikke første gang HBF er i Nord. Vi har hatt medlemmer over lang tid, men ikke formalisert det fullt ut. Lokallaget er en del av Norges Handikapforbund region Nord-Norge. Norges Handikapforbunds regionkontor har bidratt til det formelle og lokallaget blir dermed formelt registrert inn Brønnøysundsregisterne i disse dager. HBF er en av mange organisasjoner, og er tydelig på at de ønsker å være løsningsorienterte og diagnoseuavhengig. Vi inngår i nettverket samarbeidsforumet for funksjonshemmedes organisasjoner og her er blant annet Norsk forbund for utviklingshemmede med lokallag i Tromsø og Bodø. Sammen har vi vært med på å sette dagsorden om en har en inkluderende skole både i fjor høst i Tromsø og nylig i Bodø, hvor det har vært folkemøter om rammene for opplæringstilbudet. Sammen er vi et enormt nettverk med flinke folk på inkludering, meromsorg og kunnskap om å leve med funksjonsnedsettelse både som barn og i familien. Dette er unikt og inkluderer alle. Fødselsgave fra Nord Det nyfødte lokallaget ble også hilset med en ekstra oppmerksomhet fra Ecura, som også nylig har etablert seg i Tromsø med lokalkontor. Ecura er en av mange leverandører av BPA og tjenester til meromsorgsfamilier. Disa Håkstad leder kontoret og kunne gledelig overrekke en fødselsgave for en viktig organisasjon. Leder av Ecura Nord, Disa Håkstad forteller at et falt naturlig for oss å bidra da vi fikk nyss i etableringen, da vi ønsker å gjøre en forskjell og uttaler: - Det som er veldig synlig er at det er veldig stor forskjell i informasjon foreldrene får fra kommunen, spesialister og andre. Det er vanskelig å finne ut hva man har rett på og hva som er tilbudet. Mange sliter med å få sine grunnleggende behov, som eksempel søvn, dekt. Familiene føler på fortvilelse og hjelpeløshet. Vi må kunne tilby disse foreldre en støtte og hjelp til å søke på tjenester de har krav på. Det var også mange foreldre med innvandrerbakgrunn som ikke kan det norske systemet eller språket godt nok.


Monica Tangen kjenner selv til disse utfordringene som tillitsvalgt i HBF og nå lokallagsleder. Selv om avstandene er store geografisk, er det viktig å møtes for å oppleve at en ikke er alene og hun er glad for bidraget som kom spontant da nyheten om lokallaget var klar.


Monica Tangen mottar en gavesjekk fra Ecura Nord i anledning det nye lokallaget

197 visninger
Selma og Trine.jpg

SØKER DU ETTER NOEN DU KAN LENE DEG PÅ?

logosymbol_hvit
MELD DEG PÅ VÅRT NYHETSBREV!

Meld deg på nyhetsbrevet slik at du ikke går glipp av viktige saker!

Takk for din påmelding!

Artboard 1.png

Ring Oss

(+47) 24 10 24 00

Send E-post

Besøk Oss

bottom of page