top of page
SOMMER gir halv pris nye medlemmer-2.jpg
"Vi i HBF er opptatt av å ta vare på våre medlemmer, og har tatt på oss jobben å være tydelig stemme for meromsorgsfamilier. Vi trenger deg, og du trenger felleskapet vi tilbyr"

Annette Jensen, Leder HBF

Brev til kunnskapsministeren

Guri Melby er nyoppnevnt kunnskaps og integreringsminister. Hun tiltrer samme dag som de fleste norske barn i barnehage og skole er hjemme på grunn av koronasituasjonen. Dagen før hun tiltrådte, har regjeringen lovet at barn og unge med særskilte behov skal ha ekstra fokus i tiden som kommer og at de skal ha gode tjenester og at skolene og barnehagene har et spesielt ansvar.

Fredag 13. mars opplever flere av våre medlemmer at regjeringens tiltak for barn med særskilte behov ikke er oppfattet av kommuner, barnehager og skoleledere. I videregående skole er alle elever uten et tilbud. Dette får HBF til å sende et personlig brev til den nyoppnevnte ministeren. Her best det om umiddelbare tiltak, slik at foreldre ikke går til grunne. Å være hjemme med et vanlig barn og ha hjemmekontor er kan hende mulig, men et barn som krever deg med hud og hår pluss litt til blir utfordrende over tid.

Mellom annet skriver vi i brevet:

Den ekstraordinære situasjonen er en nasjonal dugnad, og det er et prekært behov for at kunnskapsministeren er tydelig på at skolene, uansett eierform og organisering har et særskilt ansvar for å sikre et trygt og godt tilbud til alle elever. Dette betyr også at det vil være behov for økte ressurser til denne gruppen elever i unntakstilstanden.

Vi forventer nå at kommunene raskest mulig rydder opp og gir rikelige tjenester til familiene det gjelder. Du kan lese hele brevet her: Brevet til kunnskapsministeren

5 visninger
Selma og Trine.jpg

SØKER DU ETTER NOEN DU KAN LENE DEG PÅ?

logosymbol_hvit
MELD DEG PÅ VÅRT NYHETSBREV!

Meld deg på nyhetsbrevet slik at du ikke går glipp av viktige saker!

Takk for din påmelding!

Artboard 1.png

Ring Oss

(+47) 24 10 24 00

Send E-post

Besøk Oss

bottom of page