top of page
Annette Jensen
"Vi i HBF er opptatt av å ta vare på våre medlemmer, og har tatt på oss jobben å være tydelig stemme for meromsorgsfamilier. Vi trenger deg, og du trenger felleskapet vi tilbyr"

Annette Jensen, Leder HBF

Gjemmekontor – glem det

Foreldre til barn med nedsatt funksjonsevne tar sin del av den nasjonale dugnaden, men hjemmekontor er umulig. Svært skoler og barnehager stenger ned, noe vi er positive til. Dette er en nasjonal dugnad for å begrense omfanget av et virus vi ikke kjenner konsekvensene av. For folk flest vil det være mulig å kunne organisere enten hjemmekontor, private avtaler med venner, naboer og slekt for å sikre at barna har det bra. Alt vel så langt. Utfordringen er familiene med barn som har store behov i hverdagen. For disse barna vil det ikke være like lett å få til private ordninger. Statsministeren uttaler: – Der må vi også passe på å sørge for at de som er foreldre, kan gå på jobb når de jobber i samfunnskritiske sektorer. Vi presiserer at dette stiller store krav til at det offentlige også sikrer at dette gjelder foreldre til barn med store behov.

I det dagtilbudet stenges, foreligger det et individuelt ansvar for kommunen å sikre at familiene som har meromsorg får et forsvarlig tilbud. Dette kan være at assistanse som barna ellers ville hatt i barnehage / skole blir med hjem, for å bistå og å avlaste. Noen barn og unge vil også bli ekstra usikre og utrygge ved brudd av hverdagsrutiner, slik at de blir ekstra krevende for familiene.

Les mere

3 visninger
Wheelchair on the Beach_edited.jpg

SØKER DU ETTER NOEN DU KAN LENE DEG PÅ?

Logopakke-12_edited.png
MELD DEG PÅ VÅRT NYHETSBREV!

Meld deg på nyhetsbrevet slik at du ikke går glipp av viktige saker!

Takk for din påmelding!

Artboard 1.png

Ring Oss

(+47) 24 10 24 00

Send E-post

Besøk Oss

bottom of page