top of page
SOMMER gir halv pris nye medlemmer-2.jpg
"Vi i HBF er opptatt av å ta vare på våre medlemmer, og har tatt på oss jobben å være tydelig stemme for meromsorgsfamilier. Vi trenger deg, og du trenger felleskapet vi tilbyr"

Annette Jensen, Leder HBF

Manglende kommunal evne

Elin J Langdahl

Leder av Handikappede barns foreldreforening reagerer på at kommunene ikke gir gode tilbud til meromsorgsfamiliene grunnet koronastengt dagtilbud

HBF har stor forståelse for gårsdagens nedstenging av barnehager, skoler og videregående skoler, det er et nødvendig tiltak for å begrense spredning av viruset.

Vi er en organisasjon som representerer mange barn med til dels store og utfordrende handikap.

Helseministeren uttalte i går om nedstengingen at det gis unntak for de som jobber i helse- og omsorgstjenester og andre kritiske samfunnsfunksjoner, slik at denne gruppens barn fortsatt kan ha et tilbud. Så la han til: «Det samme gjelder for barn med særlige omsorgsbehov som ikke kan ivaretas når barnehage, skole eller andre dagtilbud er stengt.»

Vi opplever dessverre at mange kommuner velger å enten ikke ta hensyn til denne tilleggspresiseringen, eller ikke har fått den med seg.

Vi har de to siste dagene mottatt svært mange henvendelser fra fortvilte og frustrerte foreldre, som enten ikke har mottatt informasjon overhodet, eller som har blitt fortalt at deres barn ikke er prioriterte, fordi foreldrene ikke jobber i samfunnskritiske stillinger.

Enkelte kommuner mener barna på en spesialavdeling ikke tilhører denne gruppen (!), andre mener foreldre «som vil få en utfordrende hverdag» selv må gå i dialog med skolen/kommunen.

Dette er ikke greit.

HBF oppfordrer derfor alle ansvarlige i våre kommuner om å også hensynta barn med særlige omsorgsbehov. Når det eksisterer rutiner for at barn til foreldre i samfunnskritiske stillinger skal ha et dagtilbud, bør de samme rutiner være på plass for våre barn.

Noe annet ville vært diskriminering.

Elin J Langdahl Leder

PS: Vi velger her å gjengi en anonymisert korrespondanse med en av spesialskolene i landet anonymt. Dette er en av flere analoge saker vi arbeider med for tiden. Dette for å vise et eksempel på hvordan regjeringens klare melding ikke blir sikret i kommunene.

Info fra kommunen:

Hei! Kommunalsjef NN har kommet med følgende informasjon: Smittevernrådet har besluttet at XX skole holder stengt, og at det kun skal gis et omsorgstilbud til elever med foresatte med samfunnskritiske oppgaver. De anbefaler videre at vi skal ha en dialog med foresatte ved skolen som har en spesielt utfordrende hverdag i denne perioden. De skal da kunne få et avgrenset omsorgstilbud i hjemmet, slik at foresatte kan få et pusterom. Eleven skal ikke motta det tilbudet på skolen av smittevernhensyn. Mvh Rektor Epost fra rektor på spesialskole datert 13.feb kl 15:05

Svar fra HBF:

Takk for tilbakemelding Når og hvordan går dere ut med denne informasjonen til foresatte? Hvordan skal dere løse dette i praksis? Tar personale ved skolen kontakt med foresatte eller må foresatte ta kontakt selv? Hvem er det som skal gi omsorgstilbud i hjemmet?

Der noe spesielt ved at kommunalsjef og smittevernråd i NN kommune overprøver anbefalingene, intensjonene og definisjonen som kom fra regjeringen vedr denne elevgruppen ref. gårsdagens pressekonferanse (...)mange av elevene ved XX skole er svært krevende og det vil bli utfordrende for foresatte å stå i lange og tøffe dager over tid.

Jeg hadde faktisk håpet og trodd ledelsen ved XX skole hadde hatt større forståelse for dette og i større grad hadde talt disse medomsorgsfamilienes sak Svar fra HBF 13.feb kl 16:28

Svaret har ikke vente på seg:

Hei igjen! Vi kommer tilbake med mer informasjon over helga Mvh Rektor Epost fra Rektor 13.feb kl 17:44

I mens går skolens mange elever og deres foresatte inn i en uke hvor de ikke vet hvordan de skal klare den faktiske meromsorgen de står i.

5 visninger
Selma og Trine.jpg

SØKER DU ETTER NOEN DU KAN LENE DEG PÅ?

logosymbol_hvit
MELD DEG PÅ VÅRT NYHETSBREV!

Meld deg på nyhetsbrevet slik at du ikke går glipp av viktige saker!

Takk for din påmelding!

Artboard 1.png

Ring Oss

(+47) 24 10 24 00

Send E-post

Besøk Oss

bottom of page